Estudis teòrics de clusters, superfícies i cristalls d'òxids metàl.lics. Propietats estructurals, electròniques i catalítiques

Author

Calatayud Antonino, Monica

Director

Andrés Bort, Juan Manuel

Beltran Flors, Armando

Date of defense

2001-06-27

ISBN

9788469239865



Department/Institute

Universitat Jaume I. Departament de Ciències Experimentals

Abstract

La present tesi doctoral tracta la modelitzacio de diferents estats de la materia: clusters o agregats, superficies i cristalls d'oxids metal.lics. Els metodes disponibles per abordar cada sistema han estat breument descrits, per justificar la seua utilitzacio en diverses aplicacions a materials. Primer, s'han proposat geometries per als agregats de V2O5 cations i neutres en fase gas, i s'han caracteritzat els estats electronics, estructura, espectre de vibracio i enllac quimic. Segon, s'han simulat superficies d'oxids metal.lics i processos d'adsorcio de molecules o atoms metal.lics: CH3OH i O2 sobre SnO2, Cu sobre ZnO. La interaccio adsorbat-superficie te lloc per un mecanisme acid/base, i s'ha caracteritzat la geometria i energia de cada supersistema (mode d'adsorcio, paper dels defectes de superficie). Finalment, s'ha estudiat el cristall de TiO2 en fase anatasa des de multiples punts de vista: descripcio de l'estructura en poliedres, estructura electronica (bandes i densitat d'estats), termodinamic (equacio d'estat) i d'enllac quimic ("Atoms In Molecules"). Les superficies mes estables han estat construides i els efectes de relaxacio avaluats.

Keywords

adsorcio; O2; CH3OH; ZnO; SnO2; TiO2; V2O5; ELF; DFT; estat solid; gas-phase cluster; catalisi

Subjects

538.9 - Condensed matter physics. Solid state physics; 544 - Physical chemistry; 546 - Inorganic chemistry

Knowledge Area

quimica fisica

Documents

calatayud.pdf

28.62Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)