Anàlisis, caracterització i dinàmica de les formes erosives Blowout en sistemes dunars de Mallorca i Menorca (ILLES BALEARS)

Author

Mir Gual, Miquel

Director

Pons Buades, Guillem X.

Date of defense

2014-05-16

Pages

423 p.



Department/Institute

Universitat de les Illes Balears. Departament de Ciències de la Terra

Abstract

L’estat de conservació dels sistemes dunars litorals juga un paper clau vers als interessos socials i econòmics d’emplaçaments a on, tal i com passa a les Illes Balears, la major part de la seva activitat econòmica es desenvolupa a la costa. En aquest sentit és important potenciar el coneixement sobre els mecanismes que condicionen l’estat de conservació d’aquests ambients, i també que poden induir als seus patrons erosius. La tesi que es presenta té com a objectiu principal determinar l’estat de conservació d’alguns sistemes dunars de les illes de Mallorca i Menorca a partir de la caracterització de les formes erosives blowouts existents en primera línia. A més s’endinsa en investigar sobre la dinàmica eòlica i sedimentària donada en aquests ambients sota diferents intensitats energètiques per a poder determinar quins són els patrons de transport de sediment des de la platja cap a l’interior del sistema dunar.


Conservation state of coastal dune systems has an important role as for the social and economic interests of places that, such as Balearic Islands, most of their economic activity develops over coastal areas. In this sense it is important enhance the knowledge about the mechanisms that determine the conservation state of these environments, as well as of those that can induce their erosion patterns. This thesis has as a main purpose determine the conservation state of some dune systems from Mallorca and Menorca (Balearic Islands) through the characterization of the blowouts existing along the first line of dunes. Moreover it aims increase the knowledge about the aeolian and sedimentary dynamics on these environments under different energy intensities to be able to determine which are the patterns of sediment transport from the beach to the innermost of the dune complex.

Keywords

blowouts, caracterización, dinámica, sistemas dunares, geomorfología litoral, Mallorca, Menorca; blowouts, characterization, Dynamics, dune systems, coastal geomorphology, Mallorca, Menorca; blowouts, caracterització, dinàmica, sistemes dunars, geomorfologia litoral, Mallorca, Menorca

Subjects

55 - Earth Sciences. Geological sciences; 9 - geography. Biography. History

Knowledge Area

Geografía Física

Documents

tmmg1de1.pdf

16.33Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)