Sobre el cel. El cel en l'art contemporani

Author

Altet Girbau, Montserrat

Director

Mata Benedicto, Josep

Date of defense

2007-02-15

ISBN

9788469196465

Legal Deposit

B.12550-2009



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament d'Escultura

Abstract

Dins del marc de referència de la cultura de la contemporaneitat, quan es vol tractar sobre el cel , és necessari un punt de vista nou que derivi del que s'ha anomenant la conquesta espacial. Aquest fet i les noves consideracions sobre les relacions entre el temps i l'espai, ens donen una visió diferent de l'espai i del cel, una visió que condiciona, en l'actualitat, les imatges i les actituds a l'hora de tractar-los, ja sigui des de l'art o des de la ciència. <br/><br/>"Sobre el cel" és el títol d'una tesi llegida recentment a la Facultat de Belles Arts de Barcelona. La selecció del tema invita al descobriment d'una sèrie d'obres, dibuixos, pintures, escultures, arquitectures, fotografíes i vídeos, ja comentades per d'altres, per una artista del nostre temps i incita a una apreciació diferent, una confrontació de dues mirades, rescatant antigues mirades des de nous valors.


<I>TITLE: "ABOUT THE SKY". <br/><br/>Within the frame of reference of the contemporary culture, when the main subject of discussion is the sky, it is necessary a new point of wiew that leads to the called space conquest. This fact and the new considerations on the relations between time and space, give a diferent vision of the space and the sky. A vision that, at the present time, conditionates the images and the attitudes to consider them from the art or the science point of view. <br/><br/>"About the Sky" (Sobre el Cel) is the title of a thesis, readed recently in the Barcelona's Fine Arts College. The selection of the subject invites the discovery of works series, drawings, paintings, sculptures, architectures and photographies, already commented by other people, for an artist of our time and incites a different appreciation, a confrontation of two glances, rescuing old looks from new values.<br/><br/>KEYWORDS: Sky, Contemporary Art, Space conquest, A new reading of the tradition and the contemporary art.</I>

Keywords

Cel; Relectura de la tradició i de la contemporaneïtat; Conquesta de l'espai; Art contemporani

Subjects

73 - Plastic arts

Knowledge Area

Ciències Humanes i Socials

Documents

00.MAG_cap_0_Intro.pdf

629.0Kb

01.MAG_cap_1.pdf

2.060Mb

02.MAG_cap_2.pdf

3.028Mb

03.MAG_cap_3.pdf

2.101Mb

04.MAG_cap_4.pdf

2.446Mb

05.MAG_cap_5.pdf

1.551Mb

06.MAG_cap_6.pdf

2.545Mb

07.MAG_cap_7.pdf

4.478Mb

08.MAG_cap_8_Conclusio.pdf

3.336Mb

09.MAG_Bibliografia.pdf

110.3Kb

10.MAG_Resumen_castellano.pdf

127.1Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)