Mlearning: la aceptación tecnológica como factor crítico del desarrollo de modelos de negocio de formación online.

Author

Yañez Luna, Juan Carlos

Director

Arias Oliva, Mario

Codirector

Navaridas Nalda, Fermín

Date of defense

2014-12-05

Legal Deposit

T 90-2015

Pages

303 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Gestió d'Empreses

Abstract

Actualment les organitzacions i institucions han adoptat noves formes de capacitació i desenvolupament. Les tecnologies mòbils, xarxes de comunicació i les aplicacions basades en web 2.0 estableix un nou desenvolupament de negocis i la formació. Gestió del coneixement en tota institució i organització, promou el desenvolupament de l'aprenentatge, la innovació i la millora contínua dels seus processos. En aquesta tesi es presenta un nou concepte d'aprenentatge electrònic va ser construït, basat en un context global definit per les diferents estratègies d'aprenentatge (bLearning / mLearning). En aquesta tesi també s'exposen els principals models d'acceptació de tecnologia. L'objectiu d'aquest tema és explicar l'acceptació de les tecnologies mòbils en l'educació, com a pas previ abans de prendre la decisió d'invertir-hi. També té com a objectiu presentar una visió general de l'aprenentatge electrònic com un negoci. Arribem a la conclusió que l'acceptació d'una tecnologia dependrà significativament d'acord a l'activitat que realitza.


Actualmente las organizaciones e instituciones han adoptado nuevas formas de capacitación y desarrollo. Las tecnologías móviles, las redes de comunicación y las aplicaciones basadas en la WEB 2.0 establecen una nueva era para el desarrollo de negocios y de la formación. La gestión del conocimiento en cualquier institución u organización, impulsa el desarrollo del aprendizaje, la innovación y a la mejora continua de sus procesos. En esta Tesis se construye un nuevo concepto de eLearning que abarque un contexto global delimitado por las diversas estrategias de aprendizaje (blearning/mLearning). Además se exponen los principales modelos de aceptación de tecnología los cuales permitirán explicar la aceptación de tecnologías móviles en la educación como un escalón previo antes de tomar la decisión de invertir en ellas. Además pretende exponer una visión general del eLearning como negocio. Se concluye que la aceptación de las tecnologías dependerá significativamente de acuerdo a la actividad a realizar.


Currently organizations and institutions have adopted new forms of training and development. Mobile technologies, communication networks and software (applications) based on Web 2.0 establishes a new business development and training. Knowledge management in any institution and organization, promotes the development of learning, innovation and continuous improvement of its processes. In this thesis a new concept of eLearning was built, based in a global context defined by the various learning strategies (bLearning / mLearning). In this thesis also the main technology acceptance models are exposed. The aim in this topic is to explain the acceptance of mobile technologies in education as a preliminary step before making the decision to invest in them. It also aims to present an overview of eLearning as a business. We conclude that the acceptance of a technology will depend significantly according to the activity performed.

Keywords

eLearning; mLearning; Acceptació de Tecnolgia; Mínims quadrats parcials; Formació; Aceptación de Tecnología; Formación; Technology Acceptance; Training; Mínimos Cuadrados Parcial

Subjects

311 - Statistics as a science. Statistical theory; 371 - Education and teaching organization and management; 378 - Higher education. Universities. Academic study

Documents

Tesis Juan C Yañez Luna.pdf

4.881Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)