Study the effect of inclusion of feed flavonoid substances on animal performance and ruminal fermentation in calves

Author

Seradj, Ahmad Reza

Director

Balcells Terés, Joaquim

Date of defense

2015-01-13

Legal Deposit

L.236-2015

Pages

189 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Producció Animal

Abstract

The thesis includes the effect of Bioflavex®, an orange plant extract rich in flavonoids, on rumen fermentation and meat quality. Several experiments were performed, in the “in vivo” trials (Exp. 1,2 and 3) under acidosis conditions the plant extract blend, ameliorated pH decrease and improved the acetic/propionic ratio and relative abundance of lactate-consuming microorganism (M. elsdenii). The “in vitro” trials (Exp. 4 and 5) confirmed the “in vivo” findings and it was demonstrated that the effect of flavonoids blend relies in its main components, Naringine, Neohesperidine moreover the flavonoids blend reduced gas and methane production through a significant reduction in abundances of methanogenic archaeas. Finally, in the sixth “in vivo” experiment, the effect of Bioflavex® on carcass quality and fat color and stability of 32 young Friesian bulls was negligible.


En la memoria se analizó el efecto de un extracto cítrico rico en flavonoides, Bioflavex® sobre la fermentación ruminal y la calidad de la carne. En los experimentos “in vivo” (Exp. 1,2 y 5) y en condiciones de acidosis ruminal la presencia de Bioflavex® tamponó los descenso del pH, mejoró la tasa acético/propionico y la abundancia de especies bacterianas consumidoras de lactato. En los ensayos “in vitro” (Exp.4 i 5) se validaron los ensayos “in vivo” pero además se demostró como el efecto de Bioflavex® derivaba de la de sus componentes principales Naringina y Neohesperidina. Además, la presencia de flavonoides redujo la producción de gas y metano deprimiendo las concentración de arqueas metanogénicas. Finalmente, en el sexto ensayo, “in vivo”, (Exp. 6) el efecto de la mezcla comercial de flavonoides sobre la calidad de la canal, color y estabilidad de la grasa de 32 terneros frisones tuvo una mínima relevancia.


A la tesis s’analitza l’efecte d’un extracte vegetal ric en flavonoides, Bioflavex® sobre la fermentació ruminal i la qualitat de la carn. A les probes “in vivo” (Exp. 1,2 i 3) i en condicions d’acidosis ruminal la presencia de Bioflavex® redueix els nivells d’acidosis, millora la taxa acètic/propiònic i la abundància de especies consumidores de lactat. Al assajos “in vitro” (Exp. 4 i 5) es validaren els resultats obtinguts “in vivo” però a més és demostrà com l’activitat de la mescla Bioflavex® derivava de la de llurs components principals Naringina i Neohesperidina. A més, la presencia de flavonoides reduí la producció de gas i la de metà al deprimir els títols de de arquees meta gèniques. Finalment, en un sisè assaig, “in vivo” l’efecte de la barreja comercial sobre la qualitat de la canal, color i estabilitat de la grassa en 32 vedells Frisons va tenir una escassa rellevància.

Keywords

Flavonoides; Acidosis; Producció de metà; Producción de metano; Flavonoids; Methane Production

Subjects

636 - Animal husbandry and breeding in general. Livestock rearing. Breeding of domestic animals

Knowledge Area

Producció animal

Documents

Tars1de1.pdf

2.492Mb

 

Rights

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/

This item appears in the following Collection(s)