Essays in development and applied economics

Author

Caprettini, Bruno

Director

Ciccone, Antonio

Bustos, Paula

Date of defense

2015-07-24

Legal Deposit

B 24425-2015

Pages

202 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

The thesis is a collection of three self-contained essays. In the first chapter, I study the effects of the adoption of new agricultural technologies on structural transformation. I exploit the introduction of genetically engineered soybean seeds in Brazil to show that if the new agricultural technologies are strongly labor saving they promote industrial growth in even in an open economy. In the second chapter, I study the welfare gains of a tax reform that eliminated distortive turnover taxes in Brazil. I find that taking into account the sequential nature of production affects significantly the gains of the reform, that increase with the number of times firms exchange intermediate inputs. In the third chapter, I exploit the random assignment of teams to groups in the soccer’s UEFA Champions League to provide causal evidence that hosting a sports team boosts the visibility of a city among tourists. I find that being drawn into the same group leads to between 5 and 8 percent more passengers flying for the three months following the end of the group stage.


La tesi és una col.lecció de tres treballs de recerca independents. En el primer treball analitzo els efectes de noves tecnologies agrícoles sobre el canvi estructural d’una economia. Utilitzo la introducció de llavors de soja genèticament modificades a Brasil per ensenyar que quan les noves tecnologies agrícoles són “strongly labor saving”, promouen el creixement industrial també en economies obertes. En el segon treball, estudio una reforma que va eliminar una taxa distorsionadora a Brasil. Trobo que el fet de considerar processos productius seqüencials afecta significativament els beneficis de la reforma, i demostro que aquests beneficis augmenten quan les empreses intercanvien bens intermedis més sovint. En el tercer treball, utilitzo l’assignació casual dels equips de futbol als grups de la UEFA Champions League per ensenyar que tenir un equip esportiu a la pròpia ciutat estimula la visibilitat d’aquesta entre els turistes. Evidencio que les connexions aèries entre dues ciutats amb equips que hagin quedat en el mateix grup, porten entre un 5 i un 8 per cent més de passatgers durant els següents tres mesos després de la fi de la fase de grups de la Champions League.

Keywords

UEFA Champions League; Brasil; Nuevas tecnologias agrícolas; Development; Applied economics

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

tbc.pdf

4.412Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)