Problemas de la codorniz en Europa-África: anillamiento, estancia europea y gestión en base a una dimensión socioeconómica

Author

Doncel Paredes, Juan Luis

Director

Nadal García, Jesús

Date of defense

2016-02-16

Pages

156 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Producció Animal

Abstract

S'avalua la problemàtica de la gestió de la guatlla comuna (Coturnix coturnix) a Europa i Àfrica. S'han recopilat i estudiat les dades del anillamient de 43.020 exemplars i recuperació de 2.631 guatlles a Espanya, definint la tendència i distribució de l'espècie. Es descriu la història de la vida i la seva relació amb la dinàmica de la població de guatlla. Es determinen les rutes de migració de la guatlla que travessen Espanya. S'analitza la taxa de capturabilitat, l'estructura per edats i sexes, i les característiques fenotípiques i fenológiques dels exemplars capturats: pes, longitud de l'ala, longitud de la vuitena rémige primària. Banda de greix intercostal, patró de coloració del plomatge en el pit i la gola. Reproducció, claveguera i ectoparásitos macroscòpics. S'analitza la dimensió socioeconòmica i la gestió de l'espècie a nivell internacional.


Se evalúa la problemática de la gestión de la codorniz común (Coturnix coturnix) en Europa y África. Se han recopilado y estudiado los datos del anillamiento de 43.020 ejemplares y recuperación de 2.631 codornices en España, definiendo la tendencia y distribución de la especie. Se describe la historia de la vida y su relación con la dinámica de la población de codorniz. Se determinan las rutas de migración de la codorniz que atraviesan España. Se analiza la tasa de capturabilidad, la estructura por edades y sexos, y las características fenotípicas y fenológicas de los ejemplares capturados: peso, longitud del ala, longitud de la octava rémige primaria. Banda de grasa intercostal, patrón de coloración del plumaje en el pecho y la garganta. Reproducción, cloaca y ectoparásitos macroscópicos. Se analiza la dimensión socioeconómica y la gestión de la especie a nivel internacional.


The problem of the management of the common quail (Coturnix coturnix) in Europe and Africa is evaluated. We have been studied data from 43,020 banding and of 2,631recovery quails in Spain, defining the trend and distribution of the species. The quail history of life and its relation to population dynamics are described. Migration routes that cross Spain quail are determined. We used weight, wing length, length of the eighth primary rémige, also catchability rate, age and sex structure, phenotypic and phenological characteristics of the captured quails are analyzed. We studied band intercostal fat, and pattern plumage coloration in the chest and throat. Also reproduction, sewer and macroscopic ectoparasites. The socio-economic dimension and the management of the species is discussed internationally.

Keywords

Guatlla; Anellament; Dinàmica de poblacions; Codorniz silvestre; Anillamiento; Dinámica de poblaciones; Wild quail; Ringing; Population dynamics

Subjects

63 - Agriculture and related sciences and techniques

Knowledge Area

Zoologia

Documents

Tjldp1de1.pdf

4.330Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)