Els criteris a considerar en la selecció de proveïdors : proposta per a les organitzacions que adquireixen productes elaborats de la família metàl·lica

Author

Moliné Boixareu, Joan Ignasi

Director

Coves Moreno, Anna Maria

Codirector

Lusa García, Amaia

Date of defense

2016-05-12

Pages

183 p.



Department/Institute

Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Organització d'Empreses

Abstract

The purchase management is strategic, being crucial to choose the right suppliers and therefore having the appropriate criteria. In order to make a proposal regarding standardized criteria for selection of suppliers current research analyzes the criteria used in supplier selection. This analysis is covering, sequentially, the different areas in which there is knowledge: published literature, organizations and purchasing professionals. Main results obtained are: a list of criteria for supplier selection considering those which have more citations in the state of the art, a list of criteria for the selection of suppliers based on the number of organizations which asserts to consider them and a proposal of an ordered list of criteria for the selection of suppliers in the field of manufacturing sector organizations that purchase products which belong to metallic family.


La gestió de les compres és estratègica, essent determinant escollir els proveïdors correctes i per tant disposar dels criteris de selecció adequats. Amb la finalitat de fer una proposta de llista estàndard de criteris per la selecció de proveïdors la tesi analitza els criteris que s'utilitzen en la selecció de proveïdors. Aquesta anàlisi es fa abastant, de manera seqüencial, els diferents àmbits en els que es disposa de coneixement: la literatura publicada, les organitzacions i els professionals de les compres. Els principals resultats obtinguts són: una llista de criteris per la selecció de proveïdors considerant aquells criteris que tenen més citacions a l'estat de l'art, una llista de criteris per la selecció de proveïdors segons el nombre d'organitzacions que afirmen considerar-los i una proposta de llista ordenada de criteris per la selecció de proveïdors en l'àmbit de l'adquisició de productes elaborats de la família metàl.lica.

Keywords

Selecció de proveïdors; Criteris; Compres; Estudi de camp; Mètode Delphi; Supplier selection; Criteria; Purchasing; Field study; Delphi method

Subjects

65 - Communication and transport industries. Accountancy. Business management. Public relations

Knowledge Area

Àrees temàtiques de la UPC::Economia i organització d'empreses

Documents

TJIMB1de1.pdf

1.862Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)