Diseño de una metodología para la obtención de soluciones a la recogida de la FORM en entornos Smart Cities

Author

Franco González, Jerónimo

Director

Gallardo Izquierdo, Antonio

Date of defense

2017-07-07

Pages

76 p.



Department/Institute

Universitat Jaume I. Departament d'Enginyeria Mecànica i Construcció

Doctorate programs

Programa de Doctorat en Tecnologies Industrials i Materials

Abstract

Esta tesi titulada "Disseny d'una metodologia per a l'obtenció de solucions a la recollida de la FORM en entorns Smart Cities" presenta una metodologia sistemàtica, la qual permet aportar solucions concretes i tecnològiques a la recollida de la FORM. El desplegament massiu de solucions Smart en els servicis de neteja urbana, està convertint les ciutats en veritables laboratoris urbans. La present tesi aporta una visió holística del conjunt de solucions Smart aplicades al cas concret de la recol·lecció de la FORM. D'una banda s'estudia la idoneïtat de cada model de recollida de la FORM i la resta, en funció de diverses variables que són les que definiran el més indicat. D'altra, s'analitzen diverses tecnologies i procediments Smart, com l'ús de xarxes de sensors als contenidors, ús de sensors per a la millora energètica dels recol·lectors de residus i procediments de pagament dels servicis de recollida en funció d'objectius completats.


This thesis entitled "Design of a methodology to obtain solutions for the col-lection of the urban waste organic fraction in Smart Cities environments" presents a systematic methodology to provide precise and technological solutions for the collection of the organic fraction of municipal solid waste. The massive deployment of smart solutions in urban cleaning services is turning cities into real urban laboratories. The present thesis provides a holistic view of the set of smart solutions applied to the particular case of collection of the OFMSW. The suitability of each model of collection of the OFMSW and rest is studied, depending on several variables witch define the most indicated model. On the other hand, various smart technologies and procedures are analyzed, such as the use of sensor networks in containers, the use of sensors for energy improvement of the waste collectors and payment procedures for collection services based on completed objectives.


Esta tesis titulada “Diseño de una metodología para la obtención de soluciones a la recogida de la FORM en entornos Smart Cities” presenta una metodología sistemática, la cual permite aportar soluciones concretas y tecnológicas a la recogida de las fracciones orgánica de los residuos municipales (FORM) y de resto. El despliegue masivo de soluciones Smart en los servicios de aseo ur-bano, está convirtiendo las ciudades en verdaderos laboratorios urbanos. La presente tesis aporta una visión holística del conjunto de soluciones Smart apli-cadas al caso concreto de recolección de la FORM. Por una parte se estudia la idoneidad de cada modelo de recolección de la FORM y resto, en función de varias variables que son las que van a definir el más indicado. Por otra, se anali-zan diversas tecnologías y procedimientos Smart, como el uso de redes de sen-sores en los contenedores, uso de sensores para la mejora energética de los recolectores de residuos y procedimientos de pago de los servicios de recolec-ción en función de objetivos completados.

Keywords

Smart Cities; FORM; Indicador; Recogida; Orgánica; Sensores

Subjects

624 - Civil and structural engineering in general

Knowledge Area

Enginyeria, Indústria i Construcció

Documents

2017_Tesis_Franco Gonzalez_Jeronimo.pdf

2.784Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)