The Adaptation Challenges of Quantitatively Minded Professionals: Certain Individuals in Uncertain Times

Author

Deletraz, Paris Arnoul

Director

Bonet Guinó, Eduard

Date of defense

2011-09-07

Legal Deposit

B. 37559-2011

Pages

297 p.



Department/Institute

Universitat Ramon Llull. Esade

Abstract

Els reptes d’adaptació de professionals amb una mentalitat quantitativa tancada: Persones certes en temps incerts Aquesta tesi se centra en una mentalitat especial que trobem en professions quantitatives i tècniques. Es tracta de persones amb una mentalitat matemàtica (Toulmin, 2001) molt tancada, que algunes vegades s’esforcen en tractar la realitat més ambigua i incerta de les organitzacions actuals. Aquestes persones, a les que aquesta anàlisi es refereix amb el nom de Quants, generalment s’obsessionen per a l’objectivitat i la predictibilitat (Porter, 1985) i formen part d’una cultura molt forta (Kundra, 2002), normalment associada a disciplines quantitatives, però es poden trobar en qualsevol professió. L’estudi enfoca aquest tema des del punt de vista de la identitat professional i empra narratives com una forma d’anàlisi. El seu objecte és l’estudi de narratives de persones a través de mètodes etnogràfics i entrevistes obertes, per entendre com els professionals de vegades s’esforcen en “mantenir el desenvolupament de les seves narratives” (Giddens, 1991) i empren tècniques d’identitat en el treball (Ibarra, 1999; Pratt, 2006) per resoldre tensions. Els quatre casos de Quants del present estudi mostren quatre prototips de transformació d’identitat professional i com cada persona reacciona de manera diferent en cada cas, així com els diferents efectes subseqüents en les mentalitats individuals. Una gran part de l’estudi es va desenvolupar durant la crisi econòmica del 2008 i, en un cas, els efectes de la crisi en la identitat individual són dramàtics. Mentre que l’estudi no s’ha concentrat en la crisi econòmica del 2008, si que es centra en la mentalitat que era prevalent durant la crisi i que, en certa manera, va influir en ella; aquesta mentalitat d’individus que tracten de predir els esdeveniments socials, de reduir la incertesa a càlculs de risc, d’argumentar que els mercats es corregeixen a si mateixos i de creure que més informació produeix més certesa (Blyth 2010; Taleb 2007; Fox, 2009).


Los desafíos de la adaptación de profesionales con una mentalidad cuantitativa cerrada: Individuos ciertos en tiempos inciertos Esta tesis se centra en una mentalidad especial que encontramos en profesiones cuantitativas y técnicas. Se trata de individuos con una mentalidad matemática (Toulmin, 2001) muy cerrada, que algunas veces se esfuerzan en tratar la realidad más ambigua e incierta de las organizaciones actuales. Estos individuos, a los cuales este análisis se refiere con el nombre de Quants, generalmente se obsesionan por la objetividad y la predictibilidad (Porter, 1985) y forman parte de una cultura muy fuerte (Kundra, 2002), normalmente asociada a disciplinas cuantitativas, pero se pueden encontrar en cualquier profesión. El estudio enfoca este tema desde el punto de vista de la identidad profesional, y usa narrativas como una forma de análisis. Su objeto es el estudio de narrativas de individuos, a través de métodos etnográficos y de entrevistas abiertas, para comprender como los profesionales a veces se esfuerzan en “mantener el desarrollo de sus narrativas” (Giddens, 1991) y usan técnicas de identidad en el trabajo (Ibarra, 1999; Pratt, 2006) para resolver tensiones. Los cuatro casos de Quants de este estudio muestran cuatro prototipos de transformación de identidad profesional y como cada individuo reacciona de modo diferente en cada caso, así como los distintos efectos subsiguientes en las mentalidades individuales. Una gran parte del estudio se desarrolló durante la crisis económica del 2008 y, en un caso, los efectos de la crisis en la identidad del individuo son dramáticos. Mientras que el estudio no se ha concentrado en la crisis económica del 2008, si que se centra en la mentalidad que era prevalente durante la crisis y que, en cierto modo, influyó en ella; esta mentalidad de individuos que tratan de predecir sucesos sociales, de reducir la incerteza a cálculos de riesgo, de argumentar que los mercados se corrigen a sí mismos y de creer que más información produce más certeza (Blyth 2010; Taleb 2007; Fox, 2009).


The Adaptation Challenges of Quantitatively Minded Professionals: Certain Individuals in Uncertain Times This dissertation focuses on a particular mentality found often in the quantitative and technical, professions. It is one of mathematically minded individuals (Toulmin 2001), with a fairly closed mentality, who sometimes struggle in dealing with the more ambiguous and uncertain reality of today’s organizations. These individuals, referred to as Quants in this analysis, are usually obsessed with objectivity and prediction (Porter 1985) and form part of a particular strong culture (Kunda 2002) usually within Quantitative disciplines, but can also be found in all types of professions. The study takes a professional identity development approach to looking at this subject using narratives as the form of analysis. The objective is to study the narratives of the individuals in each case using ethnographic and open-interview methods so as to understand how the professionals sometimes struggle to “keep their narratives going” (Giddens, 1991) and use identity work techniques (Ibarra 1999, Pratt 2006) to resolve tensions. The Four cases of Quants in the study show four prototypes of professional identity transformation and how each individual reacts differently in each case with the subsequent different effects on the individual mentalities. Much of the study takes part during the Economic crisis of 2008 and in one case the affects of this Crisis on the individual’s identity transformation is quite dramatic. While this study has not focused on the Economic Crisis of 2008, it does focus on a mentality which was very prevalent during the Crisis, and influenced it to some extent, that of individuals who seek to predict social outcomes, reduce uncertainty to risk calculations, argue that markets are self correcting and believe that the more information the more certainty (Blyth 2010, Taleb 2007, Fox 2009).

Keywords

Identity; Development; Organizational Culture; Quantitative Mindset; Case Studies; Economic Crisis; Crisis Económica; Crisis Econòmica

Subjects

316 - Sociology; 334 - Forms of organization and cooperation in the economy

Knowledge Area

Management Sciences / Ciències de la Gestió

Documents

DE L'ETRAZ_ThesisFinalv9.pdf

1.250Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)