Rendimiento, resiliencia y agilidad de las cadenas de suministros : el caso de las compañias industriales japonesas (2003-2015)

Author

Calvo García, José Jorge,

Director

del Olmo Arriaga, Josep Lluís

Date of defense

2017-05-11

Pages

478 p.



Department/Institute

Universitat Abat Oliba. Departament de Ciències Econòmiques i Socials

Abstract

Memoria de la tesis doctoral sobre la perspectiva estratégica del supply chain management y el impacto de las crisis en las empresas. Presentamos los resultados de la investigación cuantitativa del rendimiento, resiliencia y agilidad de las cadenas de suministro de las compañías industriales japonesas incluidas en el índice bursátil Nikkei 225 en dos momentos críticos: la crisis económica global Lehman Brothers de 2008 y el desastre natural de Fukushima de 2011, mediante el análisis estadístico de las ratios financieras vinculadas a las cadenas de suministros de las empresas, y la clasificación de estas en rankings de resiliencia y agilidad.


Memòria de la tesi doctoral sobre la perspectiva estratègica del supply chain management i l’impacte de les crisis en les empreses. Presentem els resultats de la investigació quantitativa del rendiment, resiliència i agilitat de les cadenes de subministrament de les companyies industrials japoneses incloses en l’índex borsari Nikkei 225 en dos moments crítics: la crisi econòmica global Lehman Brothers del 2008 i el desastre natural de Fukushima de 2011, mitjançant l’anàlisi estadístic de les ràtios financeres vinculades a les cadenes de subministraments de les empreses, i la seva classificació en rànquings de resiliència i agilitat.


Doctoral thesis on the strategic perspective of Supply Chain Management and the impact of the crisis on companies. We present the results of quantitative research about performance, resilience and agility of supply chains of Japanese industrial companies included in the stock index Nikkei 225, at two critical moments: the global economic crisis Lehman Brothers in 2008 and the natural disaster in Fukushima 2011, by the statistical analysis of financial ratios related to the supply chain performance of companies, and ranking them in terms of resilience and agility.

Subjects

65 - Communication and transport industries. Accountancy. Business management. Public relations

Documents

Tjcg.pdf

24.58Mb

 

Rights

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

This item appears in the following Collection(s)