Material Flow Analysis and environmental impacts assessment of the construction sector in Brazil

Author

de Macedo Soares Pires Condeixa, Karina

Director

Boer, Dieter

Haddad, Assed Naked

Date of defense

2016-11-08

Pages

186 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Enginyeria Química

Abstract

L'ampli ús de materials als edificis contribueix a l'escassetat de recursos naturals i a l'abocament de residus al medi ambient. L'Anàlisi del Flux de Materials (MFA) s'ha utiliyat com a eina per aconseguir a desmaterialització i la sostenibilitat dels edificis existents. Aquesta tesi s'organitza en tres capitols principals. El primer capitol presenta una revisi bibliogràfica i un anàlisi bibliometric per recolyar lus sistematic de MFA. El segon capitol proposa un metode basat en el MFA per a modelar la poblacio dels edificis residencials a la ciutat de Rio de Janeiro i el flux de materials de residus, per tal de caracteritzar lstock d'edificis. El tercer capitol introdueix lus combinat de les metodologies d'Anàlisi de Ciclo de Vida i MFA per a modelar els fluxos residuales de la poblacio d'edificis i per a avaluar els seus impactes de cicle de vida. En resum, aquesta tesi explora les variants de la metodologia d'Anàlisi de Flux de Materials i promou un ampli anàlisi dels edificis i dels impactes de cicle de vida dels fluxos de residus.


El amplio uso de materiales en los edificios contribuye a la escasez de recursos naturales y al vertido de residuos en el medio ambiente. El Análisis del Flujo de Materiales (MFA) se ha utilizado como una herramienta para lograr la desmaterialización y la sostenibilidad de los edificios existentes. Esta tesis se organiza en tres capitulos principales. El primer capítulo presenta una revisión bibliográfica y un análisis bibliométrico para apoyar el uso sistemático del MFA. El segundo capítulo propone un método basado en el MFA para modelar la población de los edificios residenciales en la ciudad de Río de Janeiro, y el flujo de materiales y de residuos, con el fin de caracterizar el stock de edificios. El tercer capítulo introcuce el uso combinado de las metodologías de Análisis de ciclo de Vida y MFA para modelar los flujos residuales de la población de edificios y para evaluar sus impactos. En resumen, esta tesis explora las variantes de la metodología de Análisis de Flujo de Materiales y promueve un amplio análisis de los edificios y de los impactos del ciclo de vida de los flujos de residuos.


The extensive use of materials in buildins stocks contributes to the scarcity of natural resources and waste disposal on the environment. Material Flow Analysis (MFA) has been used as a tool to achieve dematerialization and sustainability of buildings stocks. This thesis is organized in three main chapters. The first chapter presents a literature review and a bibliometric analysis for supprting the systematic use of MFA. The second chapter proposes a method based on MFA to model the residential building stock in the city of Rio de Janeiro and their material and waste flows, in order to characterize the stock. The third chapter introduces the combinated use if MFA and Life Cycle Assessment methodologies to model waste flows from a building stock and to assess its life cycle impacts. In summary, this Thesis explores the variants of the MFA and promotes a broadly analysis of a building stocks and life cycle impacts from waste flows.

Keywords

Análisys de flujo de materiales; Avaliación del flujo de vida; Edificios residenciales; Material Flow Analysis; Life Cycle Assessment; Residential building stock

Subjects

504 - Threats to the environment; 624 - Civil and structural engineering in general; 72 - Architecture

Knowledge Area

Enginyeria i arquitectura

Documents

TESI.pdf

4.703Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)