Teaching Violin to Higher Level Students: The Analogy and Benefits of Vocal Approach

Author

Solovieva, Oksana

Director

Lankowski, Mary

Date of defense

2017-09-13

Pages

231 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Història i Història de l'Art

Abstract

El present treball podria classificar-se dins de l'àmbit de la psicopedagogia i la interpretació, on l'enfocament interdisciplinari pretén millorar les deficiències comunes en l'execució del violí. La recerca de la relació entre els enfocaments artístic i tècnic en les especialitats com la veu i del violí, conduirà a la seva aplicació pràctica i innovadora a l'aula de violí. El treball de camp es concreta en: la cerca de tots aquells recursos en la tècnica i la interpretació del cant a través d'entrevistes a cantants; en l'assistència en classes de cant; en l'escolta atenta de cantants; en la lectura de literatura específica; i finalment, en l'aplicació de tot això en el treball amb els alumnes de violí, registrant els resultats. L'objectiu principal d'aquesta tesi és investigar i compartir aquest estudi i recerca amb altres músics i persones interessades en el tema, així com despertar una altra consciència per a tots aquells instrumentistes de corda que desitgin incorporar aquest treball en la seva vocació de músic i el professor. És a dir, obrir una nova línia de treball que faciliti i engrandeixi al violinista com a tal, que pugui fer desaparèixer aquestes barreres o impediments que tècnicament de vegades no aconseguim superar, si no des d'una altra visió totalment diferent i innovadora.


El presente trabajo podría clasificarse dentro del ámbito de la psicopedagogía y la interpretación, donde el enfoque interdisciplinario pretende mejorar las deficiencias comunes en la ejecución del violín. La investigación de la relación entre los enfoques artístico y técnico en las especialidades como la voz y del violín, conducirá a su aplicación práctica e innovadora en el aula de violín. El trabajo de campo se concreta en: la búsqueda de todos aquellos recursos en la técnica y la interpretación del canto a través de entrevistas a cantantes; en la asistencia en clases de canto; en la escucha atenta de cantantes; en la lectura de literatura específica; y finalmente, en la aplicación de todo ello en el trabajo con los alumnos de violín, registrando los resultados. El objetivo principal de esta tesis es investigar y compartir este estudio y investigación con otros músicos y personas interesadas en el tema, así como despertar otra conciencia para todos aquellos instrumentistas de cuerda que deseen incorporar este trabajo en su vocación de músico y el profesor. Es decir, abrir una nueva línea de trabajo que facilite y engrandezca al violinista como tal, que pueda hacer desaparecer esas barreras o impedimentos que técnicamente a veces no logramos superar, si no desde otra visión totalmente diferente e innovadora.

Keywords

Música

Subjects

78 - Music

Knowledge Area

Arts i Humanitats

Documents

TESI_.pdf

4.814Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)