Geoeconomic Capabilities Implementation: A Contemporary Geo-Strategy For International Primacy (Case of China)

Author

AL Khawly, Nehme

Director

Arias Oliva, Mario

Date of defense

2021-07-09

Pages

398 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Gestió d'Empreses

Abstract

A més del canvi de poder econòmic i financer dels països occidentals a orientals, un canvi de geopolítica a geoeconomia està redefinint les geoestratègies dels estats. La tesi tracta sobre com s'està aplicant la geoeconomia com a geoestratègia per assolir l'ordre global, en lloc dels mitjans militars tradicionals. Destaca el canvi que està passant de la geopolítica a la geoeconomia i va estudiar si els mitjans econòmics seran militars en les guerres bilaterals. Específicament, aquesta investigació explora què pretenia la Xina des del col·lapse de la Unió Soviètica mitjançant la implementació de les seves capacitats geoeconòmiques i si, seguint aquesta geoestratègia, assolirà la primacia internacional. L'estudi posa molt èmfasi a Euràsia, per la qual la majoria dels teòrics geopolítics han donat una gran importància al control dels destins del món i, per tant, a la regió on la Xina ha concentrat les seves principals iniciatives de política exterior i ha promogut els seus interessos geoeconòmics. I atès que Euràsia és el jardí de Rússia, la tesi estudia l’impacte de la geoestratègia de la Xina sobre les seves relacions bilaterals amb Rússia, ja sigui en realitzar una integració regional o en conduir a una rivalitat interminable entre ells. Per tractar aquest tema, era apropiat analitzar les dades secundàries adoptant la metodologia descriptiva - analítica i comparativa, i després realitzar una investigació qualitativa empírica, mitjançant la qual s’analitzaven les dades primàries recollides a partir d’entrevistes en profunditat per validar els resultats obtinguts de la anàlisi de documents. Els resultats van concloure que la Xina té un objectiu intangible de governar el món assolint un gran abast de primacia internacional, ampliant les seves capacitats i configurant el futur d’Euràsia. Les relacions sino-russes són complexes, sense una imatge clara de la seva realitat. I si bé els resultats també han demostrat que hi ha un canvi de geopolítica a geoeconomia, encara no està complet fora de la Xina.


Además del cambio de poder económico y financiero de los países occidentales a los orientales, un cambio de la geopolítica a la geoeconomía está redefiniendo las geoestrategias de los estados. La tesis discute cómo la geoeconomía se está aplicando como una geoestrategia para lograr un orden global, en lugar de los medios militares tradicionales. Destaca el cambio que se está produciendo de la geopolítica a la geoeconomía y estudió si los medios económicos serán militares en las guerras bilaterales. Específicamente, esta investigación explora qué ha estado buscando China desde el colapso de la Unión Soviética al implementar sus capacidades geoeconómicas, y si siguiendo esta geoestrategia logrará la primacía internacional. El estudio pone mucho énfasis en Eurasia, a la que la mayoría de los teóricos de la geopolítica le han dado gran importancia al control de los destinos del mundo, y por tanto de la región en la que China ha concentrado sus principales iniciativas de política exterior y promovido sus intereses geoeconómicos. Y dado que Eurasia es el patio trasero de Rusia, la tesis estudia el impacto de la geoestrategia de China en sus relaciones bilaterales con Rusia, ya sea en la realización de una integración regional o en una rivalidad interminable entre ellos. Para tratar este tema, fue oportuno analizar primero los datos secundarios adoptando la metodología descriptiva - analítica y comparativa, y luego realizar una investigación empírica cualitativa, mediante la cual se analizaron los datos primarios recolectados a partir de entrevistas en profundidad para validar los hallazgos obtenidos de la análisis de documentos. Los resultados concluyeron que China tiene un objetivo intangible de gobernar el mundo alcanzando un gran alcance de primacía internacional, expandiendo sus capacidades y dando forma al futuro de Eurasia. Las relaciones chino-rusas son complejas y no tienen una imagen clara de su realidad. Y aunque los resultados también han demostrado que se está produciendo un cambio de la geopolítica a la geoeconomía, aún no se ha completado fuera de China.


Besides the shift of economic and financial power from western to eastern countries, a shift from geopolitics to geoeconomics is redefining the geo-strategies of the states. The thesis discusses how geoeconomics is being applied as a geo-strategy to attain global order, instead of the traditional military means. It highlights the shift that is happening from geopolitics to geoeconomics and studied wether economic means will replace military ones in bilateral wars. Specifically, this research explores what has China been aiming for since the collapse of the Soviet Union by implementing its geoeconomic capabilities, and whether by following this geo-strategy it is going to achieve international primacy. The study places much emphasis on Eurasia, for which most of the geopolitical theoreticians have given great importance to control the destinies of the world, and therefore the region in which China has concentrated its main foreign policy initiatives and promoted its geoeconomic interests. And since Eurasia is Russia's backyard, the thesis studies the impact of China's geo-strategy on its bilateral relations with Russia, whether in realizing a regional integration or leading to a non-ending rivalry between them. To treat this subject, it was appropriate first to analyze secondary data by adopting the descriptive-analytical and comparative methodology, and then carry out an empirical qualitative research, whereby primary data collected from in-depth interviews were analyzed to validate the findings obtained from the document analysis. The results concluded that China is having an intangible aim to rule the world by reaching a large scope of international primacy, expanding its capabilities, and shaping the future of Eurasia. The SIno-Russian relations are complex with no clear image regarding their reality. And while results have also shown that there is a shift happening from geopolitics to geoeconomics, it is not yet complete outside China.

Keywords

Geoeconomia; Primacia internacional; Xina; China; Geoeconomics; International Primacy

Subjects

32 - Politics; 338 - Economic situation. Economic policy. Management of the economy. Economic planning. Production. Services. Prices; 339 - Trade. Commerce. International economic relations. World economy; 65 - Communication and transport industries. Accountancy. Business management. Public relations

Knowledge Area

Ciències Socials i jurídiques

Documents

TESI Nehme AL Khawly.pdf

7.262Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)