Impacte i millora en el seguiment de la curació de ferides utilitzant intel·ligència artificial

dc.contributor
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Departament d'Enginyeries
dc.contributor.author
Reifs Jiménez, David
dc.date.accessioned
2022-07-08T10:02:12Z
dc.date.available
2023-06-28T22:45:52Z
dc.date.issued
2022-06-28
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/674739
dc.description.abstract
Les úlceres són una causa important de morbiditat i mortalitat a tot el món i es produeixen per diverses causes, com ara diabetis mellitus, neuropatia perifèrica, immobilitat, pressió, arteriosclerosi, infeccions i/o insuficiència venosa. En general, les úlceres són lesions que no se sotmeten a un procés de curació ordenat ni produeixen integritat funcional i anatòmica en el temps previst. És objectiu d'aquesta tesi avaluar l'impacte de la incorporació d'eines digitals i intel·ligència artificial en la pràctica clínica pel maneig de ferides cròniques. A més dels resultats dels diferents algorismes proposats en l'estudi, les dades aporten clarament un valor al professional, en termes de professionalitat, augment de productivitat, i millora en el procés d'atenció al pacient. Es va constatar, juntament amb els professionals clínics, que a més d'obtenir bons resultats en les diferents algorismes proposats, són més precisos que els resultats dels mecanismes tradicionals aporten valor en termes de temps d'avaluació, criteris, rigor i millora en la pràctica clínica.
dc.description.abstract
Las úlceras son una causa importante de morbilidad y mortalidad en todo el mundo y se producen por diversas causas como diabetes mellitus, neuropatía periférica, inmovilidad, presión, arteriosclerosis, infecciones y/o insuficiencia venosa. Por lo general, las úlceras son lesiones que no se someten a un proceso de curación ordenado ni producen integridad funcional y anatómica en el tiempo previsto. Es objetivo de esta tesis evaluar el impacto de la incorporación de herramientas digitales e inteligencia artificial en la práctica clínica por el manejo de heridas crónicas. Además de los resultados de los distintos algoritmos propuestos en el estudio, los datos aportan claramente un valor al profesional, en términos de profesionalidad, aumento de productividad, y mejora en el proceso de atención al paciente. Se constató, junto con los profesionales clínicos, que además de obtener buenos resultados en las diferentes algoritmos propuestos, son más precisos que los resultados de los mecanismos tradicionales. Aportan valor en términos de tiempo de evaluación, criterios, rigor y mejora en la práctica clínica.
dc.description.abstract
Ulcers are a major cause of morbidity and mortality worldwide and are caused by a variety of causes, such as diabetes mellitus, peripheral neuropathy, immobility, pressure, arteriosclerosis, infections, and / or venous insufficiency. In general, ulcers are lesions that do not undergo an orderly healing process or produce functional and anatomical integrity in the time provided. The aim of this thesis is to evaluate the impact of the incorporation of digital tools and artificial intelligence in clinical practice for the management of chronic wounds. In addition to the results of the different algorithms proposed in the study, the data clearly provide value to the professional, in terms of professionalism, increased productivity, and improvement in the patient care process. It was found, together with clinical professionals, that in addition to obtaining good results in the different algorithms proposed, they are more accurate than the results of traditional mechanisms. Providing value in terms of evaluation time, criteria, rigor and improvement in the clinical practice.
dc.format.extent
93 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
dc.publisher
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Úlceres
dc.subject
Ferides i lesions
dc.subject
Peus
dc.subject
Diabetis
dc.subject
Intel·ligència artificial
dc.subject
Sistemes d'ajuda a la decisió
dc.subject
Pressure ulcers
dc.subject
Chronic wounds
dc.subject
Artificial intelligence
dc.subject
Help system and decision support
dc.subject.other
Intel·ligència artificial
dc.title
Impacte i millora en el seguiment de la curació de ferides utilitzant intel·ligència artificial
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
61
dc.contributor.director
Reig Bolaño, Ramon
dc.contributor.director
Grau Carrión, Sergi
dc.contributor.codirector
García Cuyàs, Francesc
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Ciències Experimentals i Tecnologies


Documents

tesdoc_a2022_reifs_david_impacte_millora.pdf

4.766Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)