Prevalence of silent breast cancer in autopsy specimens: study of the diseases held by image-guided biopsies

Author

Sidiropoulou, Zacharoula

Director

Gascón, Pere

Cardoso, Maria de Fatima Cabral da Rocha

Tutor

Carbó Carbó, Neus

Date of defense

2021-09-17

Pages

150 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

Abstract

[eng] Breast cancer epidemiological patterns vary in European countries, presenting different incidence rates (49-148 new cases per 100,000 women) with a narrow but still variable range of mortality (15-36 new cases per 100,000 women). In Portugal, female breast cancer incidence is increasing while mortality is gradually decreasing, with 118.5 and 30.4 cases per 100,000 women, respectively. Regarding male breast cancer, a rare disease comprising ~1% of breast cancers, data are generally scant. The reduction in breast cancer mortality is not only due to the early detection of the disease but is, in almost equal parts, the result of both the advances in screening and molecular medicine and the development of new therapies. This study aimed to quantify the actual number of breast cancer present in both genders by determining the prevalence of silent breast cancer in corpses. We quantified the imaging-identified cancers that were not clinically manifested, with the thesis hypothesis that the natural reservoir of silent breast cancer is greater than the actual incidence of the disease, a hypothesis that was not confirmed.


[cat] Els patrons epidemiològics del càncer de mama varien als països europeus, presentant taxes d’incidència diferents (49-148 casos nous per cada 100.000 dones) amb un rang de mortalitat estret però variable (15-36 casos nous per cada 100.000 dones). A Portugal, la incidència de càncer de mama femení augmenta, mentre que la mortalitat disminueix gradualment, amb 118,5 i 30,4 casos per cada 100.000 dones, respectivament. Pel que fa al càncer de mama masculí, una malaltia rara que comprèn aproximadament l’1% dels càncers de mama, les dades solen ser escasses. Pel que fa al càncer de mama masculí, una malaltia rara que comprèn aproximadament l’1% dels càncers de mama, les dades solen ser escasses. La reducció de la mortalitat per càncer de mama no només es deu a la detecció precoç de la malaltia, sinó que és, en parts gairebé iguals, el resultat tant dels avenços en cribratge i medicina molecular com del desenvolupament de noves teràpies Aquest estudi tenia com a objectiu quantificar el nombre real de càncer de mama present en ambdós gèneres determinant la prevalença del càncer de mama silenciós en cadàvers. Es van quantificar els càncers identificats per imatge que no es van manifestar clínicament, amb la hipòtesi de la tesi que el dipòsit natural de càncer de mama silenciós és superior a la incidència real de la malaltia, hipòtesi que no es va confirmar.

Keywords

Càncer de mama; Cáncer de mama; Breast cancer; Gènere; Género; Gender; Epidemiologia; Epidemiología; Epidemiology; Biòpsia; Biopsia; Biopsy

Subjects

616 - Pathology. Clinical medicine

Knowledge Area

Ciències de la Salut

Note

Programa de Doctorat en Biomedicina

Documents

ZS_PhD_THESIS.pdf

4.843Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)