Proximal junctional failure stratification in adult spine surgery using 3D patient-specific finite element models

Author

Rasouligandomani, Morteza ORCID

Director

Noailly, Jérôme

González Ballester, Miguel Ángel

Galbusera, Fabio ORCID

Date of defense

2023-10-02

Pages

232 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions

Doctorate programs

Programa de Doctorat en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions

Abstract

Adult Spine Deformity (ASD) leads to abnormal spine curvature causing imbalance, pain, and fall risk. Spinal surgery is common but carries the risk of Mechanical Complications (MC), notably Proximal Junctional Failure (PJF), often requiring revision surgery. Developing PJF prediction tools could reduce the need for revisions. The existing Global Alignment and Proportion (GAP) score predicts MC but lacks biomechanical descriptors specific to PJF. To address this, Statistical Shape Modelling (SSM) and mesh morphing are used for patient-specific in-silico modeling. Then, Finite Element (FE) simulations assess biomechanical candidates causing PJF. Results showed that Bending Moment (BM) and mechanical loads in the intervertebral disc are the top PJF classifiers. Integrating biomechanical factors into the GAP core could improve predictive capabilities. Additionally, selected biomechanical descriptors may guide hardware density reduction configurations as a topping-off technique to prevent PJF. This research offers promising insights for enhancing PJF prediction and preventing related complications after spinal surgery.


La deformitat de la columna vertebral de l'adult (ASD) condueix a una curvatura anormal de la columna vertebral que causa desequilibri, dolor i risc de caiguda. La cirurgia de columna és comuna, però comporta el risc de complicacions mecàniques (MC), en particular la fallada d'unió proximal (PJF), que sovint requereix una cirurgia de revisió. El desenvolupament d'eines de predicció de PJF podria reduir la necessitat de revisions. L’índex d'alineació i proporció global (GAP) existent prediu MC, però no inclou cap descriptors biomecànics específics de PJF. Per fer front a aquesta limitació, s'utilitzen models estadístics de forma (SSM) i transformació de malla per al modelatge in silico específic del pacient. Llavors, les simulacions d'elements finits (FE) avaluen els factors biomecànics causants de PJF. Els resultats van mostrar que el moment de flexió (BM) i les carregues mecàniques en el disc adjacent són els millors classificadors de PJF. La integració de factors biomecànics a l’index GAP podria millorar les capacitats predictives. A més a més, els descriptors biomecànics identificats en aquesta tesi doctoral poden guiar les configuracions de reducció del nombre d’implants al llarg de la columna, com una tècnica per prevenir la PJF. Aquesta investigació ofereix informació prometedora per millorar la predicció de PJF i prevenir complicacions relacionades després de la cirurgia de columna.

Keywords

Adult spine deformity; Proximal junctional failure; Statistical shape model; Patient-specific model; Finite element model; Biomechanical descriptors; Hardware density reduction; Deformitat de la columna vertebral adulta; Fallada d'unió proximal; Model de forma estadística; Model específic del pacient; Model d'elements finits; Descriptors biomecànics; Reducció del nombre d’implants

Subjects

62 - Engineering. Technology in general

Documents

This document contains embargoed files until 2025-03-30

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)