Factores determinantes del crecimiento empresarial Análisis de las PYMES de la Zona 3 del Ecuador

Author

López Samaniego, Christopher

Director

Morales Urrutia, Ximena

Blanc Altemir, Antonio

Date of defense

2023-11-09

Pages

187 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals

Abstract

La Zona 3 de l'Equador és la més gran de la nació, supera el 18% del territori equatorial. Aquesta regió es destaca per la seva ubicació geogràfica estratègica com a enllaç crític entre l'Amazònia i la Serra. Per aquesta raó, la investigació actual anima les empreses i els empresaris a identificar els factors que afecten els cicles de vida de les PIMES. Aquest estudi es basa en una investigació realitzada a través de la gestió d'enquestes a 378 empresaris. L'estudi proposa desenvolupar un model de factors de gestió empresarial que permeti a les empreses ampliar els mercats i millorar el creixement econòmic mitjançant l'aplicació de factors d'avantguarda. S'ha proposat un paradigma de gestió administrativa, en què es van utilitzar factors clau com l'avantatge competitiu, els indicadors de satisfacció del client i la planificació estratègica, aquest model permetrà ampliar el mercat i millorar el creixement de la indústria.


La Zona 3 del Ecuador es la más grande de la nación, supera el 18% del territorio ecuatorial. Esta región se destaca por su ubicación geográfica estratégica como enlace crítico entre la Amazonía y la Sierra. Por esta razón, la investigación actual anima a las empresas y a los empresarios a identificar los factores que afectan a los ciclos de vida de las PYMES. Este estudio se basa en una investigación realizada a través de la gestión de encuestas a 378 empresarios. El estudio propone desarrollar un modelo de factores de gestión empresarial que permita a las empresas ampliar sus mercados y mejorar el crecimiento económico mediante la aplicación de factores de vanguardia. Se ha propuesto un paradigma de gestión administrativa, en la que se utilizó factores clave como la ventaja competitiva, los indicadores de satisfacción del cliente y la planificación estratégica, este modelo permitirá ampliar el mercado y mejorar el crecimiento de la industria.


Zone 3 of Ecuador is the largest in the nation, covering more than 18% of the Ecuadorian territory. This region stands out for its strategic geographic location as a critical link between the Amazon and the Sierra. For this reason, the current research encourages companies and entrepreneurs to identify the factors that affect the life cycles of SMEs. This study is based on research conducted through the management of surveys of 378 entrepreneurs. The study proposes to develop a model of business management factors that will enable companies to expand their markets and enhance economic growth through the application of cutting-edge factors. An administrative management paradigm has been proposed, in which key factors such as competitive advantage, customer satisfaction indicators and strategic planning were used, this model will allow to expand the market and improve the growth of the industry.

Keywords

Factors; Gestió; Empresarial; Factores; Gestión; Empresarial; Business; Management; Factors

Subjects

342 - Public law. Constitutional law. Conflict of laws

Knowledge Area

Dret Administratiu

Documents

Tcls1de1.pdf

2.306Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)