Liderazgo Viktoriano: Diseño modelos de Liderazgo, para empresas con clima laboral reactivo y proactivo. Sector Fiduciario de Quito

Author

García Rubio, Maité Priscila

Director

Herrera Echenique, Raúl

Tutor

Blanc Altemir, Antonio

Date of defense

2023-11-21

Pages

411 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Dret Públic

Abstract

Aquesta investigació és un estudi exploratori, la finalitat del qual té el disseny de models de Líderatge efectius per a empreses amb climes laborals proactius i reactius. La investigació executada és de caràcter descriptiva, mateixa que es va realitzar a través d'una metodologia qualitativa i que és innovadora perquè es planteja com un dels primers estudis que contempla el disseny d'un test per avaluar l'actitud del personal i d'un test de clima laboral que inclou la variable de Mobbing (assetjament laboral) i l'estudi de l'actitud dels empleats que treballen en les administradores de fons i fideïcomisos. La tesi, té una mostra seleccionada que contempla l' anàlisi del clima laboral i l' actitud del personal de 8 empreses del sector fiduciari quiteño, al qual es va aplicar un mètode de recerca qualitativa. Finalment s'informa que els models de Líderatge dissenyats en aquesta investigació, mostra detall directrius a executar per part dels comandaments gerencials, per corregir els punts crítics i/o debilitats internes de la institució, per aquest motiu poden ser acollits i implementats per part del líder i/o l'alta gerència empresarial, per tal de generar estratègies per desenvolupar les fortaleses internes i generar avantatges competitius.


La presente investigación es un estudio exploratorio, cuyo fin tiene el diseño de modelos de Liderazgo eficientes para empresas con climas laborales proactivos y reactivos. La investigación ejecutada es de carácter exploratoria, descriptiva, misma que se realizó a través de una metodología cualitativa y que es innovadora porque se plantea el diseño de un test para determinar si una persona tiene una actitud proactiva o reactiva y de un test de clima laboral que incluye la variable de Mobbing (acoso laboral) y el estudio de la actitud de los colaboradores que trabajan en las administradoras de fondos y fideicomisos. La tesis, tiene una muestra seleccionada que contempla el análisis del clima laboral y la actitud del personal de 8 empresas del sector fiduciario quiteño, al cual se aplicó un método de investigación cualitativa. Finalmente se informa que los modelos de Liderazgo diseñados en esta investigación, muestra a detalle directrices a ejecutar por parte de los mandos gerenciales, para corregir los puntos críticos y/o debilidades internas de la institución, por este motivo pueden ser acogidos e implementados por parte del líder y/o la alta gerencia empresarial, con el fin de generar estrategias para desarrollar las fortalezas internas y generar ventajas competitivas.


This research is an exploratory study, whose purpose is to design effective leadership models for companies with proactive and reactive work environments. The research carried out is descriptive, which was carried out through a qualitative methodology and is innovative because it is proposed as one of the first studies that contemplates the design of a test to evaluate the attitude of the staff and a work environment test that includes the variable of Mobbing (workplace harassment) and the study of the attitude of the employees who work in the fund managers and Trusts. The thesis has a selected sample that contemplates the analysis of the work environment and the attitude of the staff of 8 companies in the Quito fiduciary sector, to which a qualitative research method was applied. Finally, it is reported that the leadership models designed in this research, shows in detail guidelines to be executed by the managerial managers, to correct the critical points and / or internal weaknesses of the institution, for this reason they can be welcomed and implemented by the leader and / or senior business management, in order to generate strategies to develop internal strengths and generate competitive advantages.

Keywords

Lideratge; Clima laboral; Fiduciari; Liderazgo; Fiduciario; Leadership; Work environment; Trustee

Subjects

65 - Communication and transport industries. Accountancy. Business management. Public relations

Knowledge Area

Organització d'Empreses

Documents

Tmpgr1de1.pdf

4.418Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)