Design and synthesis of short antimicrobial peptides for plant protection. Study of their mode of action

dc.contributor
Universitat de Girona. Departament de Química
dc.contributor.author
Ferre Malagon, Rafael
dc.date.accessioned
2011-04-12T17:44:14Z
dc.date.available
2010-10-13
dc.date.issued
2010-07-23
dc.date.submitted
2010-10-13
dc.identifier.isbn
9788469384695
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-1013110-122532
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/8053
dc.description.abstract
Aquesta tesi doctoral està basada en el desenvolupament de nous agents antimicrobians derivats del pèptid híbrid cecropina A-melitina WKLFKKILKVL-NH2 (Pep3) que siguin sostenibles i útils per al control de malalties de plantes. Es van dissenyar i sintetitzar més de 133 anàlegs de Pep3 mitjançant química combinatòria. Es van obtenir anàlegs de Pep3 amb una elevada activitat contra fitopatògens i que presentaven baixa toxicitat. Els millors anàlegs van presentar eficàcies comparables amb pesticides de referència en la prevenció d'infeccions causades per fitopatògens. Es va estudiar el mecanisme d'acció de KKLFKKILKYL-NH2 (BP100) investigant la seva interacció amb models de membrana mitjançant tècniques espectroscòpiques. Es va observar la capacitat de BP100 a induir la permeabilització, la neutralització, i l'agregació de vesícules lipídiques aniòniques a una determinada concentració llindar. Es va deduir una equació que relaciona la CMI d'un pèptid antimicrobià amb la constant de partició i la concentració llindar en la membrana.
cat
dc.description.abstract
This PhD thesis focused on the development of new sustainable antimicrobial agents derived from the cecropin A-melittin hybrid antimicrobial peptide WKLFKKILKVL-NH2 (Pep3) for use in plant protection. A set of 133 Pep3 analogues were designed and synthetized using a combinatorial chemistry approach. Analogues of Pep 3 with high antimicrobial activity and low toxicity were obtained. The best of them were highly effective preventing infections of phytopathogens being not significantly different to conventional pesticides. Insights into the mode of action of KKLFKKILKYL-NH2 (BP100) were carried out by investigating its interaction with different model membrane systems using spectroscopic methodologies. BP100-induced vesicle permeabilization, membrane electroneutrality, and vesicle aggregation at a defined threshold concentration. Moreover, it was deduced an equation that correlates the MIC of an AMP with the partition constant and the threshold concentration in the membrane.This equation provides an easily prediction of in vivo antimicrobial activities from simple biophysical parameters.
eng
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
dc.publisher
Universitat de Girona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Protecció de les plantes
dc.subject
Protección de las plantas
dc.subject
Plant protection
dc.subject
Model d'acció
dc.subject
Modelo de acción
dc.subject
Model of action
dc.subject
Pèptids antifúngics
dc.subject
Péptidos antifúngicos
dc.subject
Antifungal peptids
dc.subject
Pèptids antibacterials
dc.subject
Péptidos antibacteriales
dc.subject
Antibacterial peptides
dc.subject
Pèptids híbrids
dc.subject
Péptidos híbridos
dc.subject
Hybrid peptides
dc.title
Design and synthesis of short antimicrobial peptides for plant protection. Study of their mode of action
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
547
cat
dc.subject.udc
579
cat
dc.subject.udc
58
cat
dc.contributor.authoremail
rafael.ferre@gmail.com
dc.contributor.director
Feliu Soley, Lídia
dc.contributor.director
Bardají Rodríguez, Eduard
dc.contributor.director
Planas i Grabuleda, Marta
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.pdf
http://mediaserver.csuc.cat/tdx/documents/38/01/65/3801656414571052306894000123975746902/
dc.identifier.dl
Gi. 1205-2010


Documents

trfm_20100723.pdf

2.671Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)