Plan recognition as planning

Author

Ramírez Jávega, Miquel

Director

Geffner, Héctor

Date of defense

2012-05-17

Legal Deposit

B. 23063-2012

Pages

135 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions

Doctorate programs

Programa de doctorat en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions

Abstract

Plan recognition is the problem of inferring the goals and plans of an agent after partially observing its behavior. This is the inverse of planning, the problem of finding the actions that need to be done in order to achieve a goal. In this thesis we show how the problem of plan recognition can be solved using unmodified, state-of-the-art planning algorithms and representation languages. Along with a solid computational framework for deriving posterior goal probabilities, we introduce a novel and crisp model-based formulation of plan recognition whose exibility surpasses that of previous approaches.


Plan recognition és un problema computacional que consisteix en identificar el propòsit d'un agent intel.ligent, havent observat parcialment el seu comportament. Aquest és el problema invers al problema de la planificació automàtica, que consisteix en trobar les accions que són necessàries dur a terme per tal d'aconseguir un cert objectiu. En aquesta tesi mostrem com el problema de plan recognition és pot resoldre mitjançant els mateixos algorismes i llenguatges de representació utilitzats per resoldre la planificació automàtica. La nostra proposta no només conté una serie d'algoritmes eficients i robustos, sino que ve suportada per un marc teòric formal, que ofereixen en conjunt una flexibilitat de la qual no disposen propostes prèvies per resoldre plan recognition.

Keywords

Intel·ligència artificial; Planificació

Subjects

62 - Engineering. Technology in general

Documents

tmrj.pdf

1.046Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)