Test estructural i predictiu per a circuits RF CMOS

Author

Suenaga Portuguès, Kay

Director

García Moreno, Eugeni

Picos Gayà, Rodrigo

Date of defense

2008-12-17

ISBN

9788469215876



Department/Institute

Universitat de les Illes Balears. Departament de Física

Abstract

En aquesta tesi s'ha desenvolupat una tècnica de test que permet testar un LNA i un mesclador, situats en el capçal RF d'un receptor CMOS, en una configuració de test semblant al mode normal de funcionament.<br/>La circuiteria necessària per a implementar aquesta tècnica consta d'un generador IF, per a generar el senyal IF de test, i d'un mesclador auxiliar, per a obtenir el senyal RF de test.<br/>Les observables de test escollides han estat l'amplitud de la tensió de sortida del mesclador i el component DC del corrent de consum.<br/>S'ha estudiat l'eficàcia de la tècnica de test proposada utilitzant les estratègies de test estructural i predictiu, mitjançant simulacions i mesures experimentals. La seva eficàcia és comparable a altres tècniques de test existents, però l'àrea addicional dedicada a la circuiteria test és inferior.


En esta tesis se ha desarrollado una técnica de test que permite verificar un LNA y un mezclador, situados en el cabezal RF de un receptor CMOS, en una configuración de test similar al modo normal de funcionamiento.<br/>Los circuitos necesarios para implementar esta técnica son: un generador IF, que permite generar la señal IF de test, y un mezclador auxiliar, para obtener la señal RF de test.<br/>Las observables de test seleccionadas han sido la amplitud de la tensión de salida y la componente DC de la corriente de consumo.<br/>Se ha estudiado la eficacia de la técnica propuesta usando las estrategias de test estructural y predictiva, mediante simulaciones y medidas experimentales. Su eficacia es comparable a otras técnicas existentes, pero el área dedicada a la circuiteria de test es inferior.


This PhD thesis develops a test technique intended for the RF front end of CMOS integrated receivers. This test technique allows testing individually the building blocks of the receiver in a sequential way. The test mode configuration of each block is similar to the normal mode operation. <br/>The auxiliary circuitry required to generate the test stimuli consists of an IF generator, which generates the IF test signal, and an auxiliary mixer that produces the RF test signal by mixing the IF test signal with the local oscillator signal.<br/>The test observables selected for the test are the voltage amplitude after the IF amplifier, and the DC component of the supply current in each block.<br/>The capability of the proposed test technique to perform structural and predictive test strategies has been validated by simulation and experimentally. Its efficiency is comparable to other existing techniques, but the silicon area overhead is lower.

Keywords

CMOS; RF; analog test; sequential test; current testing; predictive test; Structural test; cabezal RF; mezclador; LNA; amplificador operacional; CMOS; RF; test secuencial; test analógico; test de corriente; test predictivo; Test estructural; capçal RF; mesclador; LNA; amplificador operacional; CMOS; RF; test seqüencial; test analògic; test de corrent; test predictiu; Test estructural; operational amplifier; LNA; mixer; RF front-en

Subjects

536 - Heat. Thermodynamics. Statistical physics; 537 - Electricity. Magnetism. Electromagnetism

Knowledge Area

Tecnologia electrònica

Documents

tksp1de1.pdf

1.777Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)