Numerical study of intense cyclogenesis events in the Mediterranean basin

Author

Fita Borrell, Lluis

Director

Ramis Noguera, Climent

Romero March, Romualdo

Date of defense

2008-05-23

ISBN

9788469155387



Department/Institute

Universitat de les Illes Balears. Departament de Física

Abstract

S'han estudiat diverses ciclogènesis mediterrànies mitjançant el model atmosfèric MM5,<br/>la inversió de vorticitat potencial per peces i la tècnica de la separació de factors. Els<br/>resultats mostren com a agents per a una ciclogènesi intensa: anomalia a nivells alts;<br/>confrontació de masses d'aire càlides i fredes a nivells baixos, desenvolupament baroclí;<br/>processos diabàtics; el mar; efectes topogràfics; baixa tèrmica; fluxes de calor superficials i les condicions atmosfèriques de l'entorn.<br/>S'ha verificat el comportament quasi-tropical dels medicans, com a mescla de la interació<br/>mar-aire i l'existència d'una anomalia de nivells alts, amb una evolució diferent a la dels<br/>huracans. S'ha observat l'impacte en les simulacions de medicanes d'assimilar informació<br/>de satèl·lit i de descàrregues elèctriques. S'han desenvolupat millores o nous usos d'algunes<br/>tècniques emprades: quantificació energètica de la modificació derivada de la inversió<br/>de vorticitat potencial, l'ús lagrangià de la separació de factors, modificacions a parts del<br/>MM5.

Keywords

numerical methodologies; medicanes; factor separation; potential vorticity; numerical simulation; dynamic meteorology; Mediterranean basin; Cyclogenesis; medicanes; técnicas numérica; separación de factores; vorticidad potencial; simulación numérica; cuenca Mediterránea; meteorologia dinámica; Ciclogénesis; tècniques numèriques; medicans; vorticitat potencial; separació de factors; simulació numèrica; conca Mediterrànea; meteorologia dinàmica; Ciclogènesi

Subjects

53 - Physics

Knowledge Area

Física de la terra

Documents

tlfb1de1.pdf

8.317Mb

tlfb2de2.pdf

12.14Mb

tlfb3de3.PDF

6.605Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)