Estratègies coalicionals a l’àmbit local català (1979-2011): Un estudi de cas

dc.contributor
Universitat de Barcelona. Departament de Dret Constitucional i Ciència Política
dc.contributor.author
Chicón Vallejo, Joan
dc.date.accessioned
2015-09-01T08:02:13Z
dc.date.available
2015-09-01T08:02:13Z
dc.date.issued
2015-07-24
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/306130
dc.description.abstract
A nivell local és on es donen la major incidència de formacions de governs de coalició. Aquesta presència coalicional als governs municipals pot produir uns efectes electorals en les següents eleccions que poden afectar els rendiments obtinguts sobre les formacions polítiques que que les integren. Allò que interessa és preguntar-nos sobre els rendiments polítics i electorals d’aquests governs de coalició postelectorals i com aquests evolucionen en la seva estratègia coalicional a través del diferents processos electorals en els que participen tot depenen dels resultats obtinguts,com a conseqüència de prendre decisions de continuïtat o renúncia a ser­-hi presents en les configuracions de nous governs de coalicions.Ens preguntem en aquesta investigació i per un estudi de cas concret d’un partit polític, si la seva estratègia coalicional pot influir sobre els rendiments electorals, i aquest fet afecta els resultats electorals posteriors de la formació d’una forma positiva o bé els ciutadans la penalitza.
cat
dc.description.abstract
The highest incidence of formations of coalition governments occurs at the local level. This coalitional presence in the municipal governments can produce electoral effects in the following announcements that may affect the electoral results achieved in political formations that integrate them. We want to ask ourselves about the political and electoral returns of these post-election coalition Governments, and how these formations evolve in its coalitional strategy, through the different electoral processes in which participate, as a result of its coalitional strategy of continuity or not to be present in the new configurations of coalition governments. We want to see in this investigation, and for a case study of a specific political party, if its coalitional strategy can influence the election returns, and they in turn come to affect later outcomes in a positive way, or either citizens penalize them.
eng
dc.description.abstract
La mayor incidencia de formaciones de gobiernos de coalición se produce a nivel local. Esta presencia coalicional en los gobiernos municipales puede producir efectos electorales en las siguientes convocatorias que pueden llegar a afectar los rendimientos electorales obtenidos en las formaciones políticas que las integran. Nos interesa preguntarnos sobre los rendimientos políticos y electorales de estos gobiernos de coalición postelectorales y cómo estas formaciones evolucionan en su estrategia coalicional, a través de los diferentes procesos electorales en que participan, como consecuencia de su estrategia coalicional de continuidad o renuncia a estar presentes en las nuevas configuraciones de gobiernos de coalición. Queremos determinar en esta investigación y, para un estudio de caso concreto de un partido político, si su estrategia coalicional puede influir sobre los rendimientos electorales y, estos a su vez les llegan a afectar, respecto de los resultados posteriores de una forma positiva o bien los ciudadanos los penalizan.
spa
dc.format.extent
187 p.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
dc.publisher
Universitat de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Coalicions
dc.subject
Acuerdos de coalición
dc.subject
Coalitions
dc.subject
Eleccions locals
dc.subject
Elecciones locales
dc.subject
Local elections
dc.subject
Partits polítics
dc.subject
Partidos políticos
dc.subject
Political parties
dc.subject.other
Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials
dc.title
Estratègies coalicionals a l’àmbit local català (1979-2011): Un estudi de cas
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
32
cat
dc.contributor.director
Reniu, Josep M. (Josep Maria)
dc.contributor.tutor
Reniu, Josep M. (Josep Maria)
dc.embargo.terms
cap
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B 22373-2015


Documentos

JCV_TESI.pdf

986.7Kb PDF

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)