Thesis Title: European Architectural Effects in Qajar Architecture (19th century in Iran)

Author

Hatampour Ghiasi, Zahra

Director

Gargante IIanes, Maria

Date of defense

2022-05-03

Pages

329 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Història de l'Art i Musicologia

Abstract

Durant el govern de la dinastia Qajar, a causa de la confrontació de l’Iran amb Occident i el desig dels cortesans d’experimentar el món modern, així com el desig occidental de conèixer el món oriental, va propiciar una trobada entre els conceptes de tradició i modernitat, dicotomia que es va donar en moltes relacions socials, culturals i artístiques. Després de la creixent connexió amb Europa, la coincidència de l’arquitectura Qajar amb el desenvolupament industrial i capitalista europeu, acompanyat de la subsegüent evolució física, els canvis en les ciutats europees i la visita dels iranians a Europa, van comportar un canvi en la mentalitat de aquests iranians que confrontava la tradició autòctona amb la modernitat d’Occident. El propòsit d’aquest estudi és investigar els efectes de la modernitat europea sobre l’arquitectura de l’era Qajar (Iran, segle XIX). aquest estudi examina en detall els factors històrics i socials influenciats per Occident i el modernisme al segle XIX a l’Iran i el seu impacte en l’arquitectura i l’urbanisme de el període Qajar. Viatjar a Europa, enviar estudiants, l’arribada dels ambaixadors europeus, la fotografia i la correspondència són els més significatius factors que influeixen en la formació de l’estil arquitectònic de l’era Qajar. Aquesta investigació pretén ser interdisciplinària abordant aspectes de el camp de la història de l’art, l’arquitectura, la decoració i planificació urbana. Utilitzem el mètode descriptiu-analític i el mètode de recollida de dades i investigació bibliogràfica, combinant-ho amb el treball de camp i la presa d’imatges fotogràfiques in situ.


Durante el gobierno de la dinastía Qajar, debido a la confrontación de Irán con Occidente y el deseo de los cortesanos de experimentar el mundo moderno, así como el deseo occidental de conocer el mundo oriental, propició un encuentro entre los conceptos de tradición y modernidad, dicotomía que se dio en muchas relaciones sociales, culturales y artísticas. Tras la creciente conexión con Europa, la coincidencia de la arquitectura Qajar con el desarrollo industrial y capitalista europeo, acompañado de la subsiguiente evolución física, los cambios en las ciudades europeas y la visita de los iraníes a Europa, conllevaron un cambio en la mentalidad de estos iraníes que confrontaba la tradición autóctona con la modernidad de Occidente. El propósito de este estudio es investigar los efectos de la modernidad europea sobre la arquitectura de la era Qajar (Irán, siglo XIX). Este estudio examina en detalle los factores históricos y sociales influenciados por Occidente y el modernismo en el siglo XIX en Irán y su impacto en la arquitectura y el urbanismo del período Qajar. Viajar a Europa, enviar estudiantes, la llegada de los embajadores europeos, la fotografía y la correspondencia son los más significativos factores que influyen en la formación del estilo arquitectónico de la era Qajar. Esta investigación pretende ser interdisciplinaria abordando aspectos del campo de la historia del arte, la arquitectura, la decoración y planificación urbana. Utilizamos el método descriptivo-analítico y el método de recolección de datos e investigación bibliográfica, combinándolo con el trabajo de campo y la toma de imágenes fotográficas in situ.


During the rule of the Qajar dynasty, due to Iran’s confrontation with the West and the courtiers’ desire to experience the modern world, as well as the Western world’s desire to know the Eastern world, a kind of traditional and modern dichotomy appeared in many social, cultural and artistic relations. Following the growing connection with Europe, obvious signs of the influence of Qajar period architecture on the confrontation with modernism and European architectural styles became apparent. The coincidence of Qajar architecture with the industrial and capitalist developments of Europe and the subsequent physical changes in European cities and the Iranians visit of Europe led to a change in Iranian tastes U acceptance and welcoming the west. The purpose of this study is to investigate the effects of modernism and European architecture on the architecture of the Qajar era (Iran, 19th century). This study examines in detail the historical and social factors influenced by the West and modernism in 19th century of Iran and their impact on the architecture and urban planning of the Qajar period. Traveling to Europe, sending students, arrival of European ambassadors, photography and correspondence are the most significant factors influencing the formation of the integrated architectural style of the Qajar period. This research is an interdisciplinary research in the field of art history, architecture, decoration and urban planning. Research method in this research is descriptive-analytical and the method of data collection is library method (based on citing the first category and to some extent the second category) and field studies and imaging has been through taking pictures, reading pictures, reviewing articles and visiting the in question sites.

Keywords

Arquitectura; Architecture; Urbanisme; Urbanismo; Urbanism; Qajar

Subjects

72 - Architecture

Knowledge Area

Ciències Humanes

Documents

zhg1de1.pdf

45.94Mb

 

Rights

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

This item appears in the following Collection(s)