Essays in macroeconomics and economic geography

Author

Mantovani, Cristiano

Director

Baley, Isaac

Eeckhout, Jan ORCID

Schaal, Edouard ORCID

Date of defense

2023-06-09

Pages

173 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

This dissertation contains three essays on macroeconomics and economic geography. In the first Chapter, I study the evolution of hours worked. I develop a model of the labor market and use the model to explain the evolution of working hours. Through the model, I find that new technologies have increased the returns to working longer hours for high skilled workers, fueling inequality, and increasing total hours. In the second Chapter, I investigate the relationship between wealth and occupational mobility. First, new empirical evidence is offered showing that the level of asset holdings and occupational switching are tightly linked. Then, a model is presented and quantified; the model shows new macroeconomic implications on the relationship between risk and inequality. The third Chapter studies optimal dynamic lockdowns against COVID-19 within a commuting network. The main finding is that Spatial lockdowns achieve substantially smaller income losses than uniform lockdowns.


Aquesta tesi conté tres assaigs sobre macroeconomia i geografia econòmica. En el primer capítol, estudio l’evolució de les hores treballades. Desenvolupo un model del mercat laboral i el faig servir per explicar l’evolució de la jornada laboral. A través del model, trobo que les noves tecnologies han augmentat els rendiments de les hores de treball més llargues per als treballadors altament qualificats, alimentant la desigualtat i augmentant les hores totals. En el segon capítol, investigo la relació entre riquesa i mobilitat laboral. En primer lloc, ofereixo noves evidències empíriques que mostren que el nivell de possessió d’actius i el canvi d’ocupació estan estretament relacionats. A continuació, presento i quantifico un model; el model mostra noves implicacions macroeconòmiques en la relació entre risc i desigualtat. El tercer capítol estudia els confinaments dinàmics òptims contra la COVID-19 dins d’una xarxa de desplaçaments. El principal descobriment és que els bloquejos espacials tenen com a conseqüència pèrdues d’ingressos substancialment menors que els bloquejos uniformes..

Keywords

Macroeconomics; Economic geography; Macroeconomia; Geografia econòmica

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

This document contains embargoed files until 2025-06-08

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)