Alteracions electrocardiogràfiques en insuficiència cardíaca aguda: prevalença i impacte en el pronòstic

dc.contributor
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Facultat de Medicina
dc.contributor.author
Aguiló Pedret, Oriol
dc.date.accessioned
2024-02-16T12:37:16Z
dc.date.available
2024-02-16T12:37:16Z
dc.date.issued
2023-11-28
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/690089
dc.description.abstract
La insuficiència cardíaca (IC) és una patologia crònica amb una elevada prevalença en la població de més de 65 anys i la morbimortalitat a causa de les seves descompensacions en forma d’insuficiència cardíaca aguda (ICA) continua incrementant-se. Això comporta consultes als serveis d’urgències i ingressos hospitalaris en nombroses ocasions. La cerca de models predictius i variables que permetin estratificar el risc i les possibles complicacions, constitueix una eina que permet millorar l’abordatge d’aquesta patologia per part dels professionals sanitaris. L’associació entre ICA i fibril·lació auricular ja ha estat àmpliament estudiada, però les alteracions de la conducció intraventricular, com els blocatges de branca, l’eixamplament del QRS i les alteracions de l’interval QT, han estat menys explorades. Els resultats de la tesi confirmen que aquestes alteracions són freqüents en els pacients amb ICA i la seva presència s’associa a un modest increment de la mortalitat per qualsevol causa i del risc d’hospitalització.
ca
dc.description.abstract
Heart failure (HF) is highly prevalent in people over the age of 65 years, and morbidity and mortality associated with decompensations (Acute heart failure [AHF]) increases further. This often leads to emergency department consultations and hospital admissions. The search for predictive and variable models that allow risk and possible complications to be stratified is a tool that allows healthcare professionals to improve the approach to this pathology. The association between AHF and atrial fibrillation has already been widely studied, but intraventricular conduction disturbances, such as bundle branch blocks, wide QRS, and QT interval disturbances, have been less explored. The results of this doctoral thesis, confirm that these conduction disturbances are common in patients with AHF and their presence is associated with a modest increase in all-cause mortality and risk of hospitalization.
ca
dc.format.extent
178 p.
ca
dc.language.iso
cat
ca
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
ca
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Insuficiència cardíaca
ca
dc.subject
Mortalitat
ca
dc.subject
Alteracions de la conducció intraventricular
ca
dc.subject
Blocatge cardíac
ca
dc.subject
Teràpia de resincronització cardíaca
ca
dc.subject
Acute heart failure
ca
dc.subject
Cardiac resynchronization therapy
ca
dc.subject
Bundle branch block
ca
dc.subject.other
Salut
ca
dc.title
Alteracions electrocardiogràfiques en insuficiència cardíaca aguda: prevalença i impacte en el pronòstic
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
616.1
ca
dc.contributor.director
Miró Andreu, Òscar
dc.contributor.codirector
Trullàs Vila, Joan Carles
dc.embargo.terms
cap
ca
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Medicina i Ciències Biomèdiques
CA


Documents

tesdoc_a2023_aguilo_oriol_alteracions_electrocardiografiques.pdf

47.24Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)