Empowerment: model i instrument de mesura basat en les variables primàries o efectives PIEQ (Primary Items Empowerment Questionnaire)

Author

March Amengual, Jaume Miquel

Director

Guia, Jaume

Muñoz Soler, M. Dolors

Date of defense

2011-06-03

Legal Deposit

Gi. 966-2011

Pages

578 p.



Department/Institute

Universitat de Girona. Departament d'Organització, Gestió Empresarial i Disseny del Producte

Abstract

In this thesis a review of the state of the art on empowerment is found. A proposal is put forward for a model of the effective variables of empowerment, a new theoretical model that provides a distinct classification of individual variables. The model consists of four metavariables called reciprocal, unidirectional, shared and reflexive. Finally, a measurement tool for measuring and representing these variables graphically is described, including its process of elaboration through a preliminary pilot study that served to refine and improve the questionnaire. Both the model and the instrument proposed aim to determine the state of the primary variables involved in determining the predisposition and potential of a working group towards empowerment. With the measurement tool both organisational, departmental, working group and/or individual data can be obtained. This instrument can help companies and organisations to discover the limitations existing within a working group and act in consequence.


En aquesta tesi podem trobar un recull de l’estat de l’art de l’empowerment. Una proposta de model de les variables efectives de l’empowerment, un model teòric que aporta una nova classificació de les variables que es donen en els individus. El model està format per quatre metavariables, les variables anomenades recíproques, les unidireccionals, les compartides i les reflexives. Finalment, en la tesi trobarem una eina per mesurar i representar gràficament aquestes variables a més del seu procés d’elaboració amb una primera prova pilot que ens ha servit per depurar-la i millorar la proposta d’un qüestionari de mesura, així com la metodologia seguida per la validació cognitiva dels qüestionari proposat (CASM). Aquest instrument pot ajudar empreses i organitzacions a descobrir les limitacions dels seus grups de treball i a millorar-los.

Keywords

Empowerment; Empoderament; Empoderamiento; CASM; Cognitive validation questionnaires; Qüestionaris de validació cognitiva; Cuestionarios de validación cognitiva; Measurement questionnaires; Qüestionaris de mesura; Cuestionarios de medidas; Effective variables of empowerment; Variables efectives d'empoderament; Variables efectivas de empoderamiento; Primary variables of empowerment; Variables primàries d'empoderament; Variables primarias de empoderamiento; PIEQ; Primary items empowerment questionnaire

Subjects

65 - Communication and transport industries. Accountancy. Business management. Public relations

Documents

tjmma.pdf

21.36Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)