La razón de proporcionalidad en el Impuesto sobre Sucesiones

Author

Dopazo Zorelle, Manuel

Director

Rozas Valdés, José Andrés

Date of defense

2016-11-14

Pages

275 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Facultat de Dret

Abstract

La presente tesis doctoral tiene por objeto proponer una modificación del ISD en la ordenación de su devengo y en las reducciones por parentesco, edad y discapacidad, las tarifas y el coeficiente del patrimonio preexistente, en busca de una mayor adecuación al principio de proporcionalidad que se exige en términos de justicia tributaria.


The goal of this thesis is to suggest the amendment of the Inheritance and Gift Tax (ISD) as to the accrual date, tax deductions based on kinship, age and disability, tax brackets, and the multiplier applicable to the preexisting wealth of the beneficiary so as to improve compliance with the proportionality principle which is a requirement of tax fairness.

Keywords

Dret de successions; Derecho sucesorio; Law of succession; Parentiu; Parentesco; Kinship; Discapacitats; Personas con discapacidad; People with disabilities; Patrimoni; Patrimonio; Estates (Law)

Subjects

349 - Special branches of law. Miscellaneous legal matters

Knowledge Area

Ciències Jurídiques, Econòmiques i Socials

Documents

MDZ_TESIS.pdf

2.031Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)