Integrating computational fluid dynamics and biological model to assess wastewater reactor design

Author

Vilà-Rovira, Albert

Director

Colprim Galceran, Jesús

Balaguer i Condom, Maria Dolors

Ruscalleda Beylier, Maël

Tutor

Colprim Galceran, Jesús

Date of defense

2017-10-20

Pages

232 p.



Department/Institute

Universitat de Girona. Institut de Medi Ambient

Universitat de Girona. Departament d'Enginyeria Química, Agrària i Tecnologia Agroalimentària

Abstract

This doctoral thesis has integrated biological models (activated sludge models “ASM”) with simulation tools of computational fluid dynamics “CFD”, and has applied them to the design of two advanced technologies for wastewater treatment: “Microbial Fuel Cells” and the “Anammox” process. Wastewater treatments based on Microbial Fuel Cells use the catalytic bioelectrochemical activity of certain microorganisms to oxidise organic compounds and produce electricity without needing additional chemical compounds. In Anammox process (Anaerobic Ammonium Oxidation) microorganisms also play a main role in the autotrophic removal of nitrogen compounds.


Aquesta tesi doctoral ha integrat models biològics - en concret, models de fangs activats “ASM” amb eines de simulació de dinàmica de fluids computacional “CFD”, i les ha aplicat al disseny de dues tecnologies avançades per al tractament de les aigües residuals: les “Microbial Fuel Cells” o piles bioelectroquímiques i el procés “Anammox”. El sistemes de tractament d’aigües residuals basats en Microbial Fuel Cells aprofiten l’activitat catalítica bioelectroquímica de determinats microorganismes per oxidar compostos orgànics i produir electricitat sense necessitat d’addicionar compostos químics. També en el procés Anammox (Anaerobic Ammonium Oxidation) els protagonistes són els microorganismes, en aquest cas per eliminar de manera autotròfica compostos de nitrogen, i reduir així la quantitat de fangs generats i les necessitats d’aeració.

Keywords

Computation fluid dynamics; Dinàmica de fluids computacional; Dinámica de fluidos computacional; Microbial fuel cells; Piles bioelectroquímiques; Pilas bioelectroquímicas; Anammox process; Procés anammox; Proceso anammox; Wastewater treatment; Tractament d'aigües residual; Tratamiento de aguas residuales

Subjects

504 - Threats to the environment; 628 - Public health engineering. Water. Sanitation. Illuminating engineering

Documents

tavr_20171020.pdf

3.504Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.