Origin of chromatin anaphase bridges

Author

Maier, Michael

Director

Mendoza, Manuel

Date of defense

2017-03-30

Pages

121 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut

Doctorate programs

Programa de doctorat en Biomedicina

Abstract

Successful chromosome segregation is crucial for the survival of a cell and to avoid diseases such as cancer. Anaphase bridges are a type of segregation defect that can arises from structurally compromised chromosomes. Little is known about the mechanisms that normally prevent them. In this study I screened for genes that normally prevent anaphase bridges in order to learn more about their origin. I found anaphase bridges to arise in replication mutants and it is possible to trigger these bridges by exposing cells to replication stress. Thus, impaired replication is one cause for anaphase bridges. Further I identified a role for the mitotic exit network (MEN) in chromosome segregation. MEN mutants display anaphase bridges and I present evidence that these bridges arise from telomeric regions and may involve un-replicated DNA.


La correcta segregació dels cromosomes és esencial per la supervivencia de la cèl·lula i per evitar l’aparició de certes malalties com el càncer. Els ponts anafàsics són un tipus d’error de segregació que pot ser originat per defectes estructurals dels cromosomes. Es coneix molt poc sobre els mecanismes que eviten la formació d’aquests ponts anafàsics. En aquest estudi he fet un análisis global dels diferents gens que normalment eviten la formació d’aquests ponts, per abançar en la comprensió del seu origen. He vist que el ponts anaphasics es formen en mutants que tenen afectat el proces de replicació i que és posible de provocar la formació d’aquests ponts exposant les cèl·lules a estrés replicatiu. Per tant, els problemes en la replicació són una de les causes dels ponts d’anafase. He identificat el rol de “mitotic exit network (MEN)” en la segregació cromosómica. Els mutants per MEN formen ponts anafàsics i mostren evidències que aquests ponts probenen de regions telomèriques i podrien incloure DNA no replicat.

Keywords

MEN; Mitosi; Anaphase bridges; Mitotic exit network; Telomeres; Telomèriques; Ponts anafàsics

Subjects

576 - Cellular and subcellular biology. Cytology

Documents

tmm.pdf

4.466Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)