Exposure to air pollution and links with cardiometabolic health in low- and middle-income countries

Author

Curto Tirado, Ariadna

Director

Tonne, Cathryn C.

Wellenius, Gregory A.

Date of defense

2019-03-01

Pages

382 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut

Doctorate programs

Programa de doctorat en Biomedicina

Abstract

The aims of this thesis are: 1) to evaluate the performance of low-cost air quality monitors to monitor long-term exposure in rural areas from low- and middle-income countries; 2) to identify the determinants of personal air pollution exposure among women from a semi-rural area in Mozambique; and 3) to evaluate the associations between long-term exposure to ambient air pollution and cardiometabolic health in adults from a peri-urban area in India. We used data from: an experimental study, an observational study, and a cross-sectional epidemiologic study (CHAI). Main results: 1) the performance of low-cost monitors is not reliable yet to replace more expensive research-grade monitors; 2) kerosene-based lighting increased personal air pollution exposure in women from Mozambique; 3) long-term air pollution is associated with elevated blood pressure in women from India; and 4) we found no evidence that long-term air pollution is associated with higher blood glucose levels in peri-urban India.


Els objectius d’aquesta tesi són: 1) avaluar el rendiment dels monitors de qualitat de l’aire de baix cost per monitoritzar l’exposició a llarg termini en àrees rurals en països de renda baixa o mitjana; 2) identificar els determinants de l’exposició personal a la contaminació de l’aire en dones d’una àrea semi-rural de Moçambic; i 3) avaluar les associacions a llarg termini entre l’exposició ambiental a la contaminació de l’aire i la salut cardiometabòlica en adults d’una àrea peri-urbana de la Índia. Hem utilitzat dades provinents de: un estudi experimental, un estudi observacional i un estudi epidemiològic transversal (CHAI). Resultats principals: 1) el rendiment de monitors de baix cost encara no és prou fiable per reemplaçar a monitors més cars i establerts en recerca; 2) la il·luminació amb querosè va incrementar l’exposició personal a la contaminació de l‘aire en dones de Moçambic; 3) l’exposició a llarg termini de la contaminació de l’aire està associada a una major pressió arterial en dones de la Índia; i 4) no hem trobat evidència que la exposició a la contaminació de l’aire estigui associada a nivells més alts de glucosa en sang a la Índia peri-urbana.

Keywords

Air pollution; Blood pressure; Blood glucose; Mozambique; India; Contaminació de l'aire; Pressió arterial; Glucosa en sang; Moçambic; Índia

Subjects

614 - Public health and hygiene. Accident prevention

Documents

tact.pdf

1.915Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)