The Return to capital: new facts and interpretation

Author

Faltermeier, Julia

Director

Ventura, Jaume

Fornaro, Luca

Date of defense

2019-05-02

Pages

86 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

This thesis presents new facts on the aggregate return to capital and shows their implications for underlying drivers of investment and the efficiency of the alloca-tion of capital. The first chapter analyzes aggregate returns to capital across countries. Although international capital flows were small, returns have converged since the 1970s. Trade integration appears a key driving force behind this trend because factor in-come shares of capital move with the aggregate return. As barriers to international trade fall, specialization in capital- or labor-intensive industries can explain a sig-nificant share of the convergence. The second chapter examines why the return to capital in the U.S. has not fallen along with interest rates. Using firm-level data in production function estimation addresses some shortcomings of aggregate data. The results suggest that higher capital frictions dampened investment demand despite low interest rates. Rising markups, on the other hand, appear to have limited explanatory power.


Aquesta tesi presenta noves aportacions pel que fa al retorn agregat del capital i mostra les seves implicacions amb els factors d’inversió subjacents i l’eficiència de l’assignació de capital. En el primer capítol s’analitza el retorn agregat del capital dels països. Tot i que els fluxos de capital internacional eren escassos, les rendibilitats han convergit des de la dècada de 1970. La integració del comerç és causant d’aquesta tendència, ja que el factor ingressos del capital es mou amb el retorn agregat. Com que les barreres al comerç internacional cauen, l’especialització en les indústries intensives en capital o en màa d’obra poden explicar una part important d’aquesta convergència. El segon capítol examina per què el retorn del capital als Estats Units no ha caigut amb els tipus d’interès. L’ús de dades d’empreses en l’estimació de la funció de producció corregeix algunes deficiències de les dades agregades. Els resultats suggereixen que les friccions de capital més elevades han fet disminuir la demanda d’inversió, malgrat els baixos tipus d’interès. L’augment dels marges, però, no pot explicar aquest desenvolupament.

Keywords

Return to capital; Retorn agregat del capital

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

tjf.pdf

1.699Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)