Professors’ roles in dealing with university students’ plagiarism: a cross-cultural perspective

Author

Gottardello, Debora

Director

Pàmies Pallisé, Maria del Mar

Valverde Aparicio, Mireia

Date of defense

2019-05-10

Pages

234 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Gestió d'Empreses

Abstract

El plagi és un fenomen molt estès en l'àmbit universitari global i representa una amenaça per a la integritat universitària i les normes ètiques. L'objectiu de la present tesi és el d'aconseguir una perspectiva holística de la percepció dels professors pel que fa la etica en la educació i més especifícament al plagi dels estudiants universitaris, així com entendre quin rol juguen en la seva prevenció, detecció i gestió. A tal efecte, s'utilitza una metodologia qualitativa recollint dades a través d'entrevistes semi-estructurades. La mostra consisteix en 81 professors de sis facultats d'economia i empresa de sis països diferents, la qual cosa permet analitzar la influència del factor cultural en aquesta qüestió. Els resultats mostren com l'ètica (en general) i el plagi (en particular) són percebuts de manera diferent en diferents contextos culturals, fins i tot entre països de l'espai educatiu europeu, i evidencien com les diferents percepcions influeixen en la forma i grau de dedicació que els professors exerceixen per prevenir-lo, detectar-lo i gestionar-lo.


El plagio es un fenómeno muy extendido en el ámbito universitario global y representa una amenaza para la integridad universitaria y las normas éticas. El objetivo de la presente tesis es el de conseguir una perspectiva holística de la percepción de los profesores con respecto a la etica en educación y mas especificamente al plagio de los estudiantes universitarios, así como entender qué rol juegan en la prevención, detección y gestión del mismo. Para ello, se utiliza una metodología cualitativa recogiendo datos a través de entrevistas semi-estructuradas. La muestra consiste en 81 profesores de seis facultades de economía y empresa de seis países diferentes, lo cual permite analizar la influencia del factor cultural en esta cuestión. Los resultados muestran cómo la ética (en general) y el plagio (en concreto) son percibidos de forma distinta en diferentes contextos culturales, incluso entre países del espacio educativo europeo, y evidencian cómo las distintas percepciones influyen en la forma y grado de dedicación que los profesores ejercen para prevenirlo, detectarlo y gestionarlo.


Plagiarism is a widespread phenomenon in the global university environment and represents a threat to academic integrity and ethical standards. The objective of this thesis is to achieve a holistic perspective of professors' perception about ethics in education and more specifically university students' plagiarism, as well as to understand the role that they play in its prevention, detection and management. To this end, a qualitative methodology is used, collecting data through semi-structured interviews. The sample consists of 81 professors from six universities of economics and business faculties in six different countries. Thus, it allows analyzing the influence of the cultural context on this issue. The results show how ethics (more generally) and plagiarism (more specifically) are perceived differently in different cultural contexts, including between countries of the European educational area, and show how different perceptions influence the form and degree of dedication that teachers exercise to prevent, detect and manage it.

Keywords

PLAGI; EDUCACIÒ ETICA; EDUCACIÒ ORGANIZATIVA; PLAGIO; PLAGIARISM; ETHICS EDUCATION; BUSINESS EDUCATION

Subjects

371 - Education and teaching organization and management; 65 - Communication and transport industries. Accountancy. Business management. Public relations

Knowledge Area

Ciències Socials i jurídiques

Documents

TESI.pdf

29.19Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)