The Interrelationship between migration and family behaviours: internal migration within China and international migration from China to the U.S.

Author

Nie, Wanli

Director

Baizán, Pau

Date of defense

2019-10-31

Pages

244 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Polítiques i Socials

Doctorate programs

Programa de doctorat en Ciències Polítiques i Socials

Abstract

The dissertation investigates the interrelationship between migration and family behaviours, marriage and fertility, in the Chinese context. I apply event history techniques using data from an ethno-survey, several national-level censuses and population sample survey. Chapter 2 explores the effect of international migration on marriage chance for males and females separately. Chapter 3 studies how international migration affects fertility under the condition that the country of origin experienced strong family policies, e.g., the one-child policy. Chapter 4 explores how spousal separation due to migration affects marital fertility at couple level. The dissertation adds an interesting country case of understanding the interrelationship between migration and family events. Moreover, it accounts for the correlation between events due to unobserved characteristics. Lastly, it emphasizes the importance of socio-economic status in shaping the migration and family dynamics.


La investigació tracta la interrelació entre la migració i els comportaments familiars, el matrimoni i la fertilitat, en el context xinès. S’apliquen tècniques d’història de l’esdeveniment, mitjançant l’ús de dades d’una enquesta etnogràfica, diversos censos de nivell nacional i enquestes de mostres de població. El capítol 2 explora l’efecte de la migració internacional sobre la possibilitat de contraure matrimoni tant per a homes i dones. El capítol 3 estudia com la migració internacional afecta la fertilitat, en aquelles persones que el seu país d’origen tingui polítiques familiars fortes, per exemple, la política d’un únic nen a la Xina. El capítol 4 explora com la separació conjugal causada per la migració afecta la fertilitat a nivell de parella. La investigació afegeix un cas interessant per a la comprensió de la interrelació entre migració i esdeveniments familiars. A més, representa la correlació entre els esdeveniments a causa de les característiques no observades. Finalment, l’estudi destaca la importància de l’estatus socioeconòmic en la configuració de la migració i la dinàmica familiar.

Keywords

Migration; Family behaviours; Marriage; Fertility; China; Migració; Comportaments familiars; Matrimoni; Fertilitat; Xina

Subjects

32 - Politics

Documents

twn.pdf

1.193Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)