Repercusiones estructurales y funcionales de las hiperqueratosis plantares en adultos mayores

Author

Araguas García, Caleb

Director

Corbi Soler, Francesc

Date of defense

2019-07-18

Pages

222 p.



Department/Institute

Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (Lleida)

Abstract

Les lesions hiperqueratósicas plantars són un dels problemes del peu més habituals entre els adults major, afectant a un 30-65% de la gent gran de 65 anys. Malgrat ser un dels problemes del peu més prevalents en l’adult major, pocs són els estudis que parlin de les repercussions que les hiperqueratosis presenten, existint diverses àrees sense cap tipus d'investigació. L'objectiu d'aquest treball es analitzar les repercussions de les hiperqueratosis plantars en l'estructura i funcionalitat de subjectes adults majors. Per a això, al llarg dels diversos estudis que componen aquest treball, es va analitzar la correlació existent entre diferents factors afavoridors i la presència de hiperqueratosi plantars; l'efectivitat de la seva laminació i la influència d'aquestes en l'autopercepció dolorosa, a la cinemàtica i en la cinètica de la marxa, en l'equilibri i en la modificació de la sensibilitat plantar.


Las lesiones hiperqueratósicas plantares son uno de los problemas del pie más habituales entre los adultos mayores, afectando a un 30-65% de la gente mayor de 65 años. Pese a ser uno de los problemas del pie más prevalentes en el adulto mayor, pocos son los estudios que hablen de las repercusiones que las hiperqueratosis presentan, existiendo diversas áreas sin ningún tipo de investigación. El objetivo de este trabajo es analizar las repercusiones de las hiperqueratosis plantares en la estructura y funcionalidad de sujetos adultos mayores. Para ello, a lo largo de los diversos estudios que componen este trabajo, se analizó la correlación existente entre diferentes factores favorecedores y la presencia de hiperqueratosis plantares; la efectividad de su laminación y la influencia de estas en la autopercepción dolorosa, en la cinemática y en la cinética de la marcha, en el equilibrio y en la modificación de la sensibilidad plantar.


Hyperkeratotic plantar lesions are one of the most common foot problems among older adults, affecting 30-65% of people over 65 years of age. Despite being one of the most prevalent foot problems in the elderly, there are few studies that speak of the repercussions that hyperkeratosis presents, and there are several areas without any type of research. The objective of this work is to analyze the repercussions of plantar hyperkeratosis on the structure and functionality of older adults. To do this, throughout the various studies that make up this work, we analyzed the correlation between different factors favoring and the presence of plantar hyperkeratosis; the effectiveness of its lamination and the influence of these on painful self-perception, on kinematics and on the kinetics of gait, on balance and on the modification of plantar sensitivity.

Keywords

Hiperqueratosi; Peu; Ancià; Hiperqueratosis; Pie; Anciano; Hyperkeratosis; Foot; Elderly

Subjects

61 - Medical sciences

Knowledge Area

Medicina

Documents

Tcag1de1.pdf

10.28Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)