Estudio biomecánico del cierre de la pared abdominal

Author

Villalobos Mori, Rafael

Director

Olsina Kissler, Jorge Juan

Tutor

Escartín Arias, Alfredo

Date of defense

2020-01-20

Pages

175 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Cirurgia

Abstract

El tancament de la paret abdominal és un procediment habitual després d´una cirurgia abdominal. Un inadequat tancament del mateix pot originar una eventració. Aquesta patologia té una tassa d´incidència del 15-20%. Aquesta tesi investiga les forces originades al moment del tancament de la fàscia. Per aquest motiu es va dissenyar i construir un aparell de mesurament realitzant un estudi experimental amb 27 porcs femelles dividides per pes (20, 50 i 100 kg) i distància de la sutura a la vora de la fàscia (5, 10 i 15 mm respectivament). Els resultats van ser analitzats al llarg de tota la laparotomia. Es va evidenciar una força de tancament major a 5 mm de la vora de la fàscia, dada que es contraposa amb les recomanacions actuals. A més, es va observar una força de trencament menor a 5 mm de la vora. Un estudi clínic serà el següent pas i, amb els resultats obtinguts, poder contrastar-los per arribar a conclusions més concretes.


El cierre de la pared abdominal es un procedimiento habitual después de una cirugía abdominal. Su cierre inadecuado origina una eventración. Esta patología tiene una tasa de incidencia de 15-20%. Esta tesis investiga las fuerzas originadas durante el cierre de los bordes aponeuróticos. Para ello, se diseño y construyó un aparato de medición y se realizó un estudio experimental con 27 cerdos hembra divididos por peso (20, 50 y 100 kg) y distancia de la sutura al borde aponeurótico (5, 10 y 15 mm respectivamente). Cada resultado fue analizado a lo largo de toda la laparotomía. Se evidenció una fuerza de cierre mayor a 5mm del borde aponeurótico dato que se contrapone con la recomendación actual. Además, se evidenció una fuerza de rotura menor a 5 mm del borde. El estudio clínico será el siguiente paso y, con los resultados que se obtengan, poder contrastarlos para llegar a conclusiones más concretas.


Abdominal Wall closure is a common procedure during an abdominal surgery. An incisional hernia is a frequent complication after an inadequate closure. Incidence rate vary between 15-20% in the literature and sometimes is greater. This thesis studies the tension exerted during an abdominal fascial closure. For this purpose, a measurement device was designed and built. Twenty-seven female pigs were subjected to an abdominal closure divided depending on the weight (20, 50 and 100 kg) and depending on the fascial distance of the suture (5, 10 and 15 mm). Tension forces along the laparotomy were analyzed showing a greater tension at 5 mm suture from the wedge. These results are contradictory to those recommended in the literature. In addition, the lowest burst tension was evidenced at 5 mm. To develop a clinical study will be the next step for determine if the results obtained in this thesis are conclusives or not.

Keywords

Eventració; Paret abdominal; Biomecànica; Eventración; Pared abdominal; Biomecánica; Incisional hernia; Abdominal wall; Biomechanics

Subjects

617 - Surgery. Orthopaedics. Ophthalmology

Knowledge Area

Cirurgia

Documents

Trvm1de1.pdf

12.54Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)