Estudio de la diversidad genética y desarrollo de umbrales de Tetranychus urticae en clementinos para la mejora de su gestión integrada

Author

Pascual Ruiz, Sara

Director

Hurtado Ruiz, Mónica Asunción

Codirector

Jacas Miret, Josep Anton

Date of defense

2012-12-21

Pages

155 p.



Department/Institute

Universitat Jaume I. Departament de Física

Universitat Jaume I. Departament de Ciències Agràries i del Medi Natural

Universitat Jaume I. Departament de Química Física i Analítica

Universitat Jaume I. Departament de Matemàtiques

Universitat Jaume I. Departament de Química Inorgànica i Orgànica

Abstract

Tetranychus urticae Koch es un ácaro plaga que se considera clave en el cultivo de los cítricos, especialmente en mandarino clementino. España es el primer productor de cítricos para consumo en fresco a nivel mundial, por lo tanto es imprescindible controlar de una manera eficaz aquellas plagas que, como T. urticae, dañan el fruto y, como consecuencia, lo devalúan económicamente. La mejora de la gestión integrada de esta plaga en clementinos puede ayudar a hacer más sostenible la producción citrícola, garantizando el menor impacto posible tanto económico como sobre la salud de los consumidores y el medio ambiente.


Tetranychus urticae Koch es un àcar plaga que es considera clau en el cultiu dels cítrics, especialment en mandarí clementí. Espanya és el primer productor de cítrics per a consum en fresc a nivell mundial, per tant és imprescindible controlar d´una manera eficaç aquelles plagues que, com T. urticae, danyen el fruit i, com a conseqüència, el devaluen econòmicament. La millora de la gestió integrada d’aquesta plaga en clementins pot ajudar a fer més sostenible la producció citrícola, garantint el menor impacte possible, tant econòmic com sobre la salut dels consumidors i del medi ambient.


Tetranychus urticae Koch is a mite pest of citrus, especially of clementine mandarin trees, where it is considered a key pest. Spain is the world’s number one producer of fresh citrus fruit for consumption, so it is essential to control in an efficient manner species as T. urticae, which downgrade the fruit. The improvements in integrated pest management (IPM) of this particular pest in clementine mandarins can help to make citrus production more sustainable, assuring the least possible impact, both economic and on human health and the environment.

Keywords

Agronomia; Protección de cultivos

Subjects

631/635 - Farm management. Agronomy. Horticulture

Knowledge Area

Agricultura

Documents

2012_Tesis_Pascual Ruiz_Sara.pdf

9.929Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)