Circadian regulation of macrophages in homeostasis and disease

Author

Val Casals, Maria

Director

Aramburu, José (Aramburu Beltrán)

López Rodríguez, M. Cristina

Date of defense

2020-07-09

Pages

187 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut

Doctorate programs

Programa de doctorat en Biomedicina

Abstract

Els ritmes circadians són oscil·lacions diàries en paràmetres fisiològics necessaris per a què els organismes adaptin la seva activitat als cicles de llum i foscor. A nivell molecular, la maquinària circadiana consisteix en bucles oscil·latoris de traducció-transcripció dirigides per l’activitat de les proteïnes BMAL1 i CLOCK de manera autònoma a cada cèl·lula. La maquinària circadiana regula l’activitat de diversos tipus de cèl·lules immunitàries, inclosos els macròfags. Concretament, BMAL1 pot controlar la magnitud diària de les respostes inflamatòries dels macròfags. En el present treball, es caracteritza la regulació circadiana dels macròfags en contextos encara no explorats. Hem analitzat l’expressió i els patrons oscil·ladors dels components del rellotge en poblacions de macròfags i també hem valorat el paper potencial dels rellotges en les funcions dels macròfags. Presentem resultats identificant aspectes de la funció del rellotge en macròfags que poden ajudar a comprendre la influència dels ritmes circadians en la modulació de respostes immunitàries innates.


Circadian rhythms are daily oscillations in physiological parameters required for organisms to adapt their activity to cycles of light and darkness. At the molecular level, the circadian machinery consists of cell-autonomous transcription-translation oscillation loops led by the activity of BMAL1 and CLOCK proteins. The circadian machinery regulates the activity of diverse immune cell types, including macrophages. Specifically, BMAL1 can control the daily magnitude of macrophage inflammatory responses. In the present work we characterize the circadian regulation of macrophages in yet unexplored contexts. We have analyzed the expression and oscillatory patterns of clock components in macrophage populations, and also assessed the potential role of clocks in macrophage functions. We present results identifying aspects of clock function in macrophages that can help understand the influence of circadian rhythms in the modulation of innate immune responses.

Keywords

Macròfag; Ritme circadià; Homeostasi; Patologia; Macrophage; Circadian rhythms; Homeostasis; Disease

Subjects

577 - Material bases of life. Biochemistry. Molecular biology. Biophysics

Documents

This document contains embargoed files until 2025-07-09

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)