Transcriptional and post-transcriptional regulation across biological units and time

Author

Sodaei, Reza

Director

Guigó Serra, Roderic

Irimia Martínez, Manuel

Date of defense

2020-05-22

Pages

88 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut

Doctorate programs

Programa de doctorat en Biomedicina

Abstract

How do genomes generate different tissues, behaviours, individuals or species? We try to identify parts of the human transcriptome that we found only in a tissue. Then, we focus on inter-individual extreme transcriptomic differences, and how this principle is extendable to species variation. In the second part, we measured the transcriptomic shifts during day-night and seasonal cycles in human postmortem tissues.


Com generen diferents genomes diferents teixits, conductes, individus o espècies? Tractem d'identificar parts del transcriptoma humà que hem trovat només en un teixit. Seguidament, ens centrem en diferències transcriptòmices extremes entre individus, i en com aquest principi es pot extendre a les variacions de espècie. Al segon capítol, mesurem els canvis transcriptòmics durant cicles de dia i nit així com estacionals en teixits humans postmortem.

Keywords

English; Circadian; Season; RNA; Evolution; Alternative splicing; Circadiana; Temporada; ARN; Evolució; Splicing alternatiu

Subjects

575 - General genetics. General cytogenetics

Documents

trs.pdf

4.661Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)