Social media influencers and the online identity of Egyptian youth

Author

Moussa, Hanan Ezzat

Director

Tortajada Giménez, Yolanda

Date of defense

2020-07-06

Pages

348 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Estudis de Comunicació

Abstract

En aquesta tesi, m'he proposat investigar la relació entre els anomenats influencers en xarxes socials i la identitat de la joventut egípcia en la xarxa. Egipte és el context d'aquest estudi: un país de caràcter tradicional, patriarcal i profundament religiós. Dels seus joves s'espera que portin un canvi a la societat, però, al mateix temps, s'enfronten a múltiples desafiaments quotidians i a dificultats en l'àmbit de la identitat. En aquest estudi s'examina com, en un país en desenvolupament de cultura no occidental, els processos de construcció identitària dels influencers en xarxes socials i dels seus seguidors i seguidores s'interconnecten a través de les seves autopresentacions i interaccions en línia. He desenvolupat una metodologia qualitativa d'entrevistes en profunditat amb nou influencers i divuit dels seus seguidors i seguidores. Les entrevistes han generat una gran quantitat d'informació, noves percepcions i perspectives tant dels primers com dels segons. S'han trobat així mostres evidents que els influencers en xarxes socials tenen un paper indirecte en la construcció de la identitat digital dels joves en inspirar als seus seguidors i seguidores perquè aquests canviïn les seves actituds i comportaments, la qual cosa acaba reflectint-se en la seva identitat en la xarxa i en la seva forma d’autopresentar-se en línia.


En esta tesis, me he propuesto investigar la relación entre los llamados influencers en redes sociales y la identidad de la juventud egipcia en la red. Egipto es el contexto de este estudio: un país de carácter tradicional, patriarcal y profundamente religioso. De sus jóvenes se espera que traigan un cambio a la sociedad, pero, al mismo tiempo, se enfrentan a múltiples desafíos cotidianos y a dificultades en el ámbito de la identidad. En este estudio se examina cómo, en un país en desarrollo de cultura no occidental, los procesos de construcción identitaria de los influencers en redes sociales y de sus seguidores y seguidoras se interconectan a través de sus autopresentaciones e interacciones en línea. Se recurre para ello a una metodología cualitativa de entrevistas en profundidad con nueve influencers y dieciocho de sus seguidores y seguidoras. Las entrevistas han generado una gran cantidad de información, nuevas percepciones y perspectivas tanto de los primeros como de los segundos. Se han hallado así muestras evidentes de que los influencers en redes sociales tienen un papel indirecto en la construcción de la identidad digital de los jóvenes al inspirar a sus seguidores y seguidoras para que estos cambien sus actitudes y comportamientos, lo que acaba reflejándose en su identidad en la red y en su forma de autopresentarse en línea.


This thesis seeks to investigate the relationship between social media influencers and the online identity of Egyptian youth. The context of this study is Egypt, a country of traditional, patriarchal and keenly religious nature. Its youth, while being expected to bring about change in the society, face many challenges on a day-to-day level and struggle with their identity. The study explores the way in which social media influencers’ and fans’ processes of identity construction are connected through their online performances and interactions in a non-Western developing culture. The study employs a qualitative methodology through in-depth interviews with nine influencers and eighteen of their fans. The interviews generate a wealth of information, insights and perspectives from both parties. The study found that there is evidence that social media influencers play an indirect role in the construction of the online identity of youth through inspiring their fans to change their attitudes and behaviours which ultimately reflects on their online identity and self-presentation.

Keywords

dentitat; Joventut egípcia; identidad; Juventud egipcia; Indentity; Egyptian youth; Influencers

Subjects

00 - Prolegomena. Fundamentals of knowledge and culture. Propaedeutics; 3 - Social Sciences; 316 - Sociology

Knowledge Area

Ciències Socials i jurídiques

Documents

TESI Hanan Ezzat Moussa.pdf

8.962Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)