El risc de caiguda del pacient ambulatori amb malaltia crònica: Inventari de detecció de factors de risc de caiguda

Author

Molina Robles, Esmeralda

Director

Chirveches Pérez, Emilia

Codirector

Vallés Segalés, Antoni

Tutor

Casas Baroy, Joan Carles

Date of defense

2021-04-09

Pages

200 p.



Department/Institute

Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Departament de Ciències Bàsiques i Metodològiques

Doctorate programs

Programa de Doctorat: Cures Integrals i Serveis de Salut

Abstract

Aquesta tesi està orientada en tres capítols principals. En el primer capítol es descriu l’impacte d’una intervenció educativa i d’exercicis físics en la força muscular, la capacitat funcional, la percepció dolor, el benestar personal, el grau de coneixements i la conducta de foment de salut dels pacients amb malaltia renal crònica en hemodiàlisi. El segon capítol fa referència a la realització d’una revisió sistemàtica de la literatura en la qual s’identifiquen els instruments de mesura del risc de caiguda utilitzats en població adulta amb malaltia crònica i, es descriuen les seves dimensions, els factors de risc i/o els ítems que contemplen. I, en el tercer capítol es presenta el procediment utilitzat per l’elaboració d’un inventari de detecció de factors de risc de caiguda pel pacient ambulatori amb problemes de salut crònics del qual sorgeix una proposta individualitzada d’activitats de salut preventives que podria reduir les caigudes en aquest grup de població.


This thesis is aimed at three main chapters. The first chapter describes the impact of an educational intervention and physical exercises on muscle strength, functional capacity, pain perception, personal wellbeing, knowledge and health promotion behavior in patients with chronic kidney disease in hemodialysis. The second chapter refers to the realization of a systematic review of the literature in which are identified the instruments for measuring the risk of fall used in the adult population with chronic disease and are described their dimensions, risk factors and /or the items they contemplate. And, in the third chapter presents the procedure used for the elaboration of an inventory of detection of risk factors of fall for outpatient with chronic illness from which arises an individualized proposal of preventive health activities that could reduce falls in this population group.

Keywords

Caigudes (Accidents); Exercici; Malalties cròniques; Envelliment; Malalties--Factors de risc; Accidents--Prevenció

Subjects

614 - Public health and hygiene. Accident prevention

Knowledge Area

Salut

Documents

tesdoc_a2021_molina_esmeralda_risc_caiguda.pdf

7.864Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)