dc.contributor.author
Reyes Camacho, David Angel
dc.date.accessioned
2022-04-02T18:16:57Z
dc.date.available
2022-04-02T18:16:57Z
dc.date.issued
2021-09-30
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/673971
dc.description.abstract
La selecció genètica de línies de truges hiperprolífiques ha incrementat considerablement la mida de la ventrada en les últimes dècades. L’augment de nombre de garrins és un gran desafiament per a la fisiologia i la productivitat tant de la truja com de la seva descendència durant la gestació, el part i la lactància. A més, el post-deslletament és un període caracteritzat per la neofòbia alimentària, on els garrins comunament pateixen una baixa d’ingesta d’aliment i un creixement deficient. Així, en la indústria porcina moderna, l’establiment d’estratègies d’alimentació adequades aplicades a truges i garrins és un objectiu primordial per aconseguir una producció porcina segura, eficient i sostenible. Els additius fitogénicos per a pinsos (PFAs) poden definir-se com combinacions estandarditzades i científiques de compostos bioactius derivats de plantes que promouen la salut i el benestar de la ramaderia i l’eficiència de l’creixement i la producció. El propòsit d’aquesta tesi és explorar el benefici potencial d’una suplementació dietètica de PFAs com a estratègies d’alimentació primerenca per superar els desafiaments que enfronten les truges hiperprolífiques i les seves cries, però també els garrins deslletats.
en_US
dc.description.abstract
La selección genética de líneas de cerdas hiperprolíficas ha incrementado considerablemente el tamaño de la camada en las últimas décadas. El aumento del número de lechones es un gran desafío para la fisiología y la productividad tanto de la cerda como de su descendencia durante la gestación, el parto y la lactancia. Además, el post-destete es un periodo caracterizado por la neofobia alimentaria, donde los lechones comúnmente sufren una baja de ingesta de alimento y un crecimiento deficiente. Así, en la industria porcina moderna, el establecimiento de estrategias de alimentación adecuadas aplicadas a cerdas y lechones es un objetivo primordial para lograr una producción porcina segura, eficiente y sostenible. Los aditivos fitogénicos para piensos (PFAs) pueden definirse como combinaciones estandarizadas y científicas de compuestos bioactivos derivados de plantas que promueven la salud y el bienestar del ganado y la eficiencia del crecimiento y la producción. El propósito de esta tesis doctoral es investigar el beneficio potencial de una suplementación dietética de PFAs como estrategias de alimentación temprana para superar los desafíos que enfrentan las cerdas hiperprolíficas y sus crías, pero también los lechones destetados.
en_US
dc.description.abstract
Genetic selection for hyperprolific sow lines has increased litter size considerably in the last decades. The increased number of piglets is a major challenge for both sow and its offspring physiology and productivity during gestation, at parturition and during lactation. In addition, post-weaning is a period characterized by feed neophobia, where piglets commonly suffer the low feed intake and impaired growth. Thus, in modern swine industry, the establishment of proper feeding strategies applied for sows and piglets are a main goal to achieve a safe, efficient, and sustainable pig production. Phytogenic feed additives (PFAs) may be defined as standardized, science-based combinations of plant-derived bioactive compounds that promote livestock health and well-being and growth and production efficiency. The purpose of this PhD thesis is, to investigate the potential benefit of a dietary supplementation of PFAs as early feeding strategies to overcome the challenges that face hyperprolific sows and their offspring, but also weanling piglets.
en_US
dc.format.extent
160 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona
dc.rights.license
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.rights.uri
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
*
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Producció porcina
en_US
dc.subject
Producción porcina
en_US
dc.subject
Swine production
en_US
dc.subject
Additius fitogénicos
en_US
dc.subject
Aditivos fitogénicos
en_US
dc.subject
Phytogenic additives
en_US
dc.subject
Truges hiperprolífiques
en_US
dc.subject
Cerdas hiperprolificas
en_US
dc.subject
Hyperprolific sows
en_US
dc.subject.other
Ciències de la Salut
en_US
dc.title
Studying the effects of phytogenic supplementation as feeding strategies to overcome physiological and productive challenges in hyperprolific sows and their offspring
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.contributor.authoremail
dreyes_85@hotmail.com
en_US
dc.contributor.director
Pérez Hernández, José Francisco
dc.contributor.director
Solà Oriol, David
dc.embargo.terms
cap
en_US
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Producció Animal