Essays in macroeconomics and firm dynamics

Author

Chiavari, Andrea

Director

Baley, Isaac

Schaal, Edouard

Date of defense

2022-07-01

Pages

232 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

This thesis documents novel firm-level facts and shows their implication for aggregate phenomena. The first chapter documents an increase in returns to scale in production. It proposes a novel quantitative firm dynamics model with search frictions in the product market, where firms compete to build their demand, which shows that this transformation in firm-level production processes has sizeable implications for the aggregate economy. The second chapter shows that firm production processes are becoming more intangible intensive and that this capital is costly to accumulate. Using a quantitative firm dynamics model shows that this shift toward intangible capital can explain an important part of the decline in labor share and allocative efficiency. The third chapter shows that conditional to a rise in interest rates dominant firms have more countercyclical markups. Using a heterogeneous firms New Keynesian model we show that incomplete pass-through can rationalize this fact and it produces amplification.


Aquesta tesi documenta fets nous a nivell d’empresa i mostra la seva implicació per als fenòmens agregats. El primer capítol documenta un augment dels rendiments a escala en la producció. Proposa un nou model de din`amica quantitativa de l’empresa amb friccions de cerca al mercat de productes, on les empreses competeixen per construir la seva demanda, la qual cosa demostra que aquesta transformació en els processos de producció a nivell d’empresa té implicacions importants per a l’economia agregada. El segon capítol mostra que els processos de producció de l’empresa són cada cop més intensius intangibles i que aquest capital és costós d’acumular. L’ús d’un model quantitatiu de din`amica de l’empresa mostra que aquest canvi cap al capital intangible pot explicar una part important de la disminució de la quota de treball i de l’eficiència de l’assignació. El tercer capítol mostra que, condicionada a un augment dels tipus d’interès, les empreses dominants tenen més marges contracíclics. Utilitzant un model neokeynesià d’empreses heterogènies, demostrem que la transmissió incompleta pot racionalitzar aquest fet i produeix una amplificació.

Keywords

Firm dynamics; Macroeconomics

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

This document contains embargoed files until 2024-06-30

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)