Estratègies formatives en la prevenció d'accidents

Author

Díaz Boladeras, Marta

Director

Llovera Sáez, Francisco Javier

Date of defense

1997-03-17

ISBN

9788469256053

Legal Deposit

B.38072-2009



Department/Institute

Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Organització d'Empreses

Abstract

El problema que aborda aquesta investigació és el de la sinistralitat laboral o, dit d'una altra manera, la pèrdua de salut o qualitat de vida que es produeix en l'àmbit laboral. <br/>Tal com es reconeix unànimement, malgrat el considerable progrés realitzat, el nombre d'accidents de treball i el de malalties professionals segueix sent excessivament elevat. Aquesta constatació implica una revisió crítica de les polítiques i estratègies utilitzades en la prevenció. <br/>Aquesta ineficàcia relativa de les intervencions en prevenció fa qüestionar l'actual model de causació del dany i, correlativament, les estratègies de prevenció que es basen en aquests models.


The problem that this work is concerned with is accidents and occupational risk prevention. We focus on the lose of health and quality of life in work environments due to unsafe behaviour.<br/>It is assumed that in spite of evident improvement in management and health promotion, the rate of occupational accidents and professional diseases is still high. We consider that this fact demands a critical review of policies and strategies implemented in occupational risk prevention. <br/>This lack of effectiveness of occupational risk prevention measures leads to a critical revision of the current models of risk and accident causation and in the same sense of the interventions based on these models.

Keywords

transfarència dels aprenentatges; psicologia de les organitzacions; percepció de risc; factors humans dels aprenentatges; prevenció; accidents laborals; formació

Subjects

332 - Regional economics. Territorial economics. Land economics. Housing economics.

Documents

TMDB1de2.pdf

8.751Mb

TMDB2de2.pdf

6.193Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)