Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Comunicació Estratègica, Publicitat i Relacions Públiques
Aquesta tesi doctoral se centra en la relació entre els valors personals de la Generació I; millennials, a Guadalajara, Jalisco, Mèxic, i la seva intenció a emprendre estudis de postgrau en el camp del màrqueting a les universitats d'aquesta ciutat. Aquesta investigació té com a objectiu principal determinar si els valors personals dels mil·lennistes influeixen en la seva intenció de dur a terme estudis de postgrau i com aquesta influència es relaciona amb els components de la Teoria del Comportament Planejat. Els resultats d'aquest treball donen suport a la hipòtesi que els valors personals, com la practicitat, l'autoestima, la col·laboració, la competitivitat i d'altres, tenen un paper significatiu en la formació de la intenció d'estudi de postgrau. A més, es va trobar que els valors promoguts als llocs web institucionals de les universitats també influeixen en la percepció dels mil·lennistes sobre la intenció d'estudi. És a dir, els valors transmesos als missatges promocionals a les plataformes digitals poden influir en la intenció d'estudi de postgraus. La investigació confirma l'aplicabilitat de la Teoria del Comportament Planejat en el context de la intenció d'estudi de postgraus i subratlla la complexitat de la seva formació, ja que involucra diversos factors, inclosos els valors personals. Les implicacions d'aquesta tesi són significatives per a les estratègies de màrqueting educatiu i les estratègies de promoció dels programes de postgraus, ja que les institucions educatives poden adaptar els seus programes i comunicacions per atraure estudiants que valorin els valors identificats. En resum, aquesta investigació no només contribueix a comprendre millor la relació entre els valors personals dels millennials i la seva intenció de realitzar estudis de postgrau en màrqueting a la ZMG, sinó que també suggereix àrees de recerca futura i té un gran potencial per enriquir les estratègies en l'àmbit de l'educació superior i el màrqueting educatiu.
La presente tesis doctoral se centra en la relación entre los valores personales de la Generación Y; millennials, en Guadalajara, Jalisco, México, y su intención a emprender estudios de posgrado en el campo de la mercadotecnia en las universidades de dicha ciudad. Esta investigación tiene como objetivo principal determinar si los valores personales de los millennials influyen en su intención de llevar a cabo estudios de posgrado y cómo esta influencia se relaciona con los componentes de la Teoría del Comportamiento Planeado. Los resultados de este trabajo respaldan la hipótesis de que los valores personales, como la practicidad, la autoestima, la colaboración, la competitividad y otros, desempeñan un papel significativo en la formación de la intención de estudio de posgrado. Además, se encontró que los valores promovidos en los sitios web institucionales de las universidades también influyen en la percepción de los millennials sobre la intención de estudio. Es decir, los valores transmitidos en los mensajes promocionales en las plataformas digitales pueden influir en la intención de estudio de postgrados. La investigación confirma la aplicabilidad de la Teoría del Comportamiento Planeado en el contexto de la intención de estudio de posgrados y subraya la complejidad de su formación, ya que ésta involucra varios factores, incluidos los valores personales. Las implicaciones de esta tesis son significativas para las estrategias de mercadotecnia educativa y las estrategias de promoción de los programas de postgrados, ya que las instituciones educativas pueden adaptar sus programas y comunicaciones para atraer a estudiantes que valoren los valores identificados. En resumen, esta investigación no solo contribuye a comprender mejor la relación entre los valores personales de los millennials y su intención de realizar estudios de posgrado en mercadotecnia en la ZMG, sino que también sugiere áreas de investigación futura y tiene un gran potencial para enriquecer las estrategias en el ámbito de la educación superior y la mercadotecnia educativa.
This doctoral thesis focuses on the relationship between the personal values of Generation Y; millennials, in Guadalajara, Jalisco, Mexico, and their intention to undertake postgraduate studies in the field of marketing at the universities of said city. The main objective of this research is to determine if the personal values of millennials influence their intention to carry out postgraduate studies and how this influence is related to the components of the Theory of Planned Behavior. The results of this work support the hypothesis that personal values, such as practicality, self-esteem, collaboration, competitiveness, and others, play a significant role in the formation of graduate study intention. In addition, it was found that the values promoted on the institutional websites of universities also influence millennials' perception of study intention. That is, the values transmitted in promotional messages on digital platforms can influence the intention to study postgraduate studies. The research confirms the applicability of the Theory of Planned Behavior in the context of postgraduate study intention and highlights the complexity of its training, since it involves several factors, including personal values. The implications of this thesis are significant for educational marketing strategies and promotion strategies for graduate programs, as educational institutions can adapt their programs and communications to attract students who value the identified values. In summary, this research not only contributes to a better understanding of the relationship between millennials' personal values and their intention to pursue postgraduate studies in marketing at the ZMG, but also suggests areas for future research and has great potential to enrich the strategies in the field of higher education and educational marketing.
Comunicació estratègica; Strategic communication; Comunicación estratégica
316 - Sociología. Comunicación
Ciències Socials
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.