Interacció VHC-hoste: Estudi genètic i clínic en pacients coinfectats amb VHC-VIH

Autor/a

Matas Crespí, Marina

Director/a

Castro Ocón, José Aurelio

Ramon Juanpere, Maria Misericòrdia

Data de defensa

2013-01-14

Pàgines

151 p.



Departament/Institut

Universitat de les Illes Balears. Departament de Biologia

Resum

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que fins a un 3% de la població mundial ha estat infectada pel virus de l’hepatitis C i és la causa més important d’hepatitis crònica, cirrosi i de malaltia hepàtica terminal, que finalment acaba conduint a un transplantament de fetge. La relació entre la variabilitat en la seqüència del virus de l’hepatitis C i el desenvolupament de la malaltia hepàtica és de tipus multifactorial. La infecció crònica causa fibrosi hepàtica, fet que es veu accelerat per mecanismes desconeguts en el cas de pacients coinfectats amb VIH. La progressió de la malaltia produïda pel VHC en pacients coinfectats, està influenciada no només per factors demogràfics, epidemiològics o pels antecedents clínics dels pacients, si no també per diferències genètiques entre els diferents virus i els hostes.

Paraules clau

virus de l’hepatitis C, VHC, virus de la immunodeficiència humana, VIH, coinfecció VHC-VIH, model lineal generalitzat, GLM, dany hepàtic, fibrosi hepàtica, índexs indirectes fibrosi hepàtica, APRI, IF, FIB-4, polimorfismes hostes, haplogrups mitocondrials, LDLr, CTLA4, IL28b, HFE; virus de la hepatitis C, VHC, virus de la inmunodeficiencia humana, VIH, coinfección VHC-VIH, modelo lineal generalizado, GLM, daño hepàtico, fibrosis hepàtica, índices indirectos de fibrosis hepática, APRI, IF, FIB-4, polimorfismos huéspedes, haplogrupos mitocondriales, LDLr, CTLA4, IL28b, HFE; hepatitis C virus, HCV, human immunodeficiency virus, HIV, HCV-HIV coinfection, Generalized linear models, GLM, liver damage, liver fibrosis, fibrosis indirect indexes, APRI, IF, FIB-4, host polymorphisms, mtDNA haplogroups, LDLr, CTLA4, IL28b, HFE

Matèries

57 - Biologia; 576 - Biologia cel·lular i subcel·lular. Citologia

Àrea de coneixement

Ciències de la salut

Documents

tmmc1de1.pdf

2.672Mb

 

Drets

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)