dc.contributor
Universitat Ramon Llull. Esade
dc.contributor.author
Bakici, Tuba Yesim
dc.date.accessioned
2013-07-22T10:11:07Z
dc.date.available
2013-07-22T10:11:07Z
dc.date.issued
2013-06-06
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/119545
dc.description.abstract
La innovació oberta ofereix un nou recurs de cerca i obtenció d'innovació a empreses i ciutats fent que transcendeixin els seus límits i globalitzin el prove"iment d'innovació. Els intermediaris d'innovació oberta faciliten i donen suport als acords de col-laboració en materia d'innovació oberta. Aquests mediadors funcionen igualment com a mercats per a la innovació i com a font de solucions innovadores. La proliferació d'intermediaris online d'innovació oberta (com ara lnnocentive, Yet2.com, Atizo o NineSigma) que connecten empreses i individus per tal de facilitar la innovació oberta esta essent objecte d'una atenció creixent en els estudis publicats.
Com a camp d'investigació, la innovació oberta és un ambit encara jove i els treballs publicats sobre el tema mostren la irrupció amb exit de diverses empreses per facilitar el comen;: amb la propietat intel-lectual (p. ex., idees, tecnologies i patents) a través de les plataformes. S'ha dedicat malta atenció al paper d'aquests intermediaris a les plataformes online amb estudis de cas específics. Tanmateix, cal un nivell de coneixement i de comprensió més profund de com funcionen els intermediaris d'innovació oberta en les plataformes online i en els ecosistemes d'innovació públics i, especialment, de les raons perles quals les persones hi participen.
Aquesta tesi pretén desenvolupar i estendre la teoria existent sobre la innovació oberta posant l'accent en els intermediaris d'innovació oberta i els seus mecanismes subjacents,motius de suport i, en darrer terme, la seva presencia i el seu rol en !'ecosistema públic d'innovació. A partir de dades de conclusions empíriques i diversos estudis de cas, aquesta dissertació suggereix que els intermediaris d'innovació exerceixen un paper imprescindible en els processos d'innovació tant en el sector públic com en el sector privat. Les conclusions també motiven els gestors i els responsables polítics, en aportar idees per ajudar a accentuar el caracter innovador i competitiu de llurs organitzacions i ciutats.
cat
dc.description.abstract
La innovación abierta ofrece un nuevo medio de búsqueda y obtención de innovación a empresas y ciudades haciendo que trasciendan sus límites y globalicen el abastecimiento de innovación. Los intermediarios de innovación abierta apoyan y facilitan los acuerdos de colaboración en materia de innovación abierta. Estos intermediarios son tanto mercados para la innovación como una fuente de soluciones innovadoras. La proliferación de intermediarios online de innovación abierta (p. ej. lnnocentive, Yet2.com, Atizo o NineSigma) que conectan a empresas e individuos para facilitar la innovación abierta está siendo objeto de una atención cada vez mayor en los estudios publicados.
Como campo de investigación, la innovación abierta es un ámbito aún joven y los trabajos publicados sobre el tema muestran la irrupción con éxito de diversas empresas para facilitar el comercio con la propiedad intelectual (p. ej. ideas, tecnologías y patentes) a través de plataformas. Se ha dedicado mucha atención al papel de estos intermediarios en las plataformas online con estudios de caso específicos. Sin embargo, se precisa un nivel de conocimiento y de comprensión más profundo de cómo funcionan los intermediarios de innovación abierta en las plataformas online y en los ecosistemas de innovación públicos y, especialmente, de las razones por las que las personas participan.
Esta tesis pretende desarrollar y extender la teoría existente sobre la innovación abierta poniendo el acento en los intermediarios de innovación abierta y sus mecanismos subyacentes, motivos de apoyo y, en última instancia, su presencia y su rol en el ecosistema público de innovación. A partir de datos
de conclusiones empíricas y varios estudios de caso, esta disertación sugiere que los intermediarios
de innovación desempeñan un papel imprescindible en los procesos de innovación tanto en el sector público como en el sector privado. Las conclusiones también motivan a los gestores y a los responsables políticos, al aportar ideas para ayudar a acentuar el carácter innovador y competitivo de sus organizaciones y ciudades.
spa
dc.description.abstract
To achieve a high level of innovativeness, open innovation offers a novel means of sourcing innovation for companies and cities through opening their boundaries and globalizing the sourcing of innovation. Open innovation intermediary is one of the tools that support and facilitate the collaborative arrangements of open innovation. Open innovation intermediaries are both markets for innovation and a source of innovative solutions. The proliferation of on line open innovation intermediaries -i.e. Innocentive, Yet2.com, Atizo, NineSigma- that link multiple companies and individuals to facilitate open innovation is increasingly gaining the attention of the literature.
Open innovation as a field of research is young, and the previous literature in this area has shown that a variety of companies have successfully emerged to facilitate intellectual property (e.g. idea, technology, patent) trade through platforms. Much attention has been devoted to the role of these intermediaries in online platforms with single case studies. However, more knowledge is needed about open innovation intermediaries and understanding how these intermediaries function in online platforms and public innovation ecosystems, and, especially why people participate.
This thesis aims to develop and extend existing theory on open innovation with an emphasis on the open innovation intermediaries and their underlying mechanisms, supportive motives, and ultimately their existence and role in public innovation ecosystem. Drawing upon data from the empirical findings and several case studies, this dissertation suggest that innovation intermediaries play an imperative role in the innovation processes of both public and prívate sectors. The findings also motívate managers and policy makers with insights to enhance the innovativeness and competitiveness of their organizations and cities.
eng
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.publisher
Universitat Ramon Llull
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Intermediaris d'innovació
dc.subject
La innovació oberta
dc.subject
Intermediarios
dc.subject
Intermediarios de innovación
dc.subject
La innovación abierta
dc.subject
Intermediaries
dc.subject
Innovation intermediaries
dc.subject
Open innovation
dc.subject.other
Management Sciences
dc.title
Open Innovation Intermediaries: Marketplaces for Innovation
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.contributor.authoremail
tubabakc@yahoo.com
dc.contributor.director
Wareham, Jonathan
dc.contributor.codirector
Almirall Mezquita, Esteve
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B.19028-2013