Sistemes ecològics d'adobament al crom

Author

Bacardit i Dalmases, Anna

Director

Morera i Prat, Josep Maria, 1958-

Codirector

Costa López, José

Date of defense

2005-12-14

ISBN

9788469232033

Legal Deposit

B.27073-2009Department/Institute

Universitat de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química i Metal·lúrgia

Abstract

En aquesta tesi doctoral es fa un estudi de tres possibles alternatives al procés tradicional de píquel-curtició, els principals inconvenients del qual són l'elevat consum d'aigua i la generació d'un gran volum d'aigües residuals. Les alternatives propostes aconsegueixen incidir positivament en ambdós factors, per la qual cosa la càrrega contaminant final és molt menor.


<i>En esta tesis doctoral se hace un estudio de tres posibles alternativas al proceso tradicional de píquel-curtición, cuyos principales inconvenientes son el elevado consumo de agua y la generación de un gran volumen de aguas residuales. Las alternativas propuestas consiguen incidir positivamente en ambos factores, por lo que la carga contaminante final es mucho menor. </i>

Keywords

Eficiència de productes; Reducció d'efluents; Piquelat; Adobament al crom; Impacte ambiental

Subjects

67 - Various industries, trades and crafts

Knowledge Area

Ciències Experimentals i Matemàtiques

Documents

00.ABD_PREVI.pdf

128.3Kb

01.ABD_FONAMENT_TEORIC.pdf

2.154Mb

02.ABD_PART_EXPERIMENTAL.pdf

573.4Kb

03.ABD_ANNEXOS.pdf

1.259Mb

04.ABD_BIBLIOGRAFIA.pdf

141.8Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)