Muntanyes de L'Ordal. Estudi de paisatge, Les

dc.contributor
Universitat de Barcelona. Departament de Geografia Física i Anàlisi Geogràfica Regional
dc.contributor.author
Serrano Giné, David
dc.date.accessioned
2011-04-12T13:45:42Z
dc.date.available
2009-06-22
dc.date.issued
2009-06-09
dc.date.submitted
2009-06-22
dc.identifier.isbn
9788469242872
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-0622109-105033
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/1957
dc.description.abstract
La investigació se centra a identificar, caracteritzar i catalogar el paisatge de Muntanyes d'Ordal (Barcelona). A tal efecte s'adopta una metodologia de tipus sistèmic basada, en primer lloc, en l'anàlisi d'elements estructurants i, posteriorment, en llur síntesi segons la contribució real en el paisatge. <br/><br/>Després d'una primera etapa de caràcter descriptiu, dedicada a l'estudi dels elements estructurants (el relleu, la vegetació i l'ocupació passada i actual del sòl), la investigació cedeix pas a un bloc de caràcter interpretatiu. En aquest apartat es realitza la delimitació d'unitats de paisatge atenent a criteris d'homogeneïtat, dinàmica i funcionalitat, i se n'efectua la caracterització en funció al predomini d'elements i energies. En aquest sentit, la caracterització s'ha formalitzat atenent a components de domini o, si esqueia, predomini abiòtic, biòtic, antròpic o mixt. <br/><br/>La investigació presenta la singularitat d'organitzar les delimitacions de paisatge en tres rangs taxonòmics, amb validesa a escala 1:10 000, 1:20 000 i 1:25 000, respectivament. El tractament de cadascun d'aquests rangs ha estat diferenciat, de tal manera que en el rang taxonòmic I s'ha fixat interès a la caracterització segons predomini d'elements i energies, en el rang taxonòmic II s'ha centrat l'atenció en el predomini d'elements i energies i en aspectes locacionals, i en el rang taxonòmic III en trets d'índole geogràfica i territorial, adoptant sempre un plantejament sistèmic i integral. <br/><br/>Finalment, després dels apartats de tipus descriptiu i interpretatiu, s'inclou una valoració de paisatge, centrada en una agregació ponderada sense valors negatius, que es planteja com exercici de caràcter normatiu, particularment, per la informació que se'n deriva. <br/><br/>La investigació es tanca amb unes conclusions que reprenen i reflexionen sobre els resultats obtinguts, i que inclouen una doble valoració de resultats, la primera segons el mètode GTP, i la segona segons el número i grau d'interrelacions proposats des de la Teoria General de Sistemes.
cat
dc.description.abstract
<I>The main purpose of the research is to identify, characterize and catalogue the landscape of Muntanyes d'Ordal (Barcelona). For that a system approach is adopted. The main methodological aspect refers to a structuring elements analysis followed by a landscape synthesis.<br/><br/>After descriptive chapters, dedicated to the structuring elements (that is, relief, vegetation and the past and present land cover), the investigation yields passage to an interpretative chapters. In this section, delimitation of landscape units is made taking care of homogeneity, dynamics and functionality, and characterization is done by the predominance of elements and energies. Characterization refers to the predominance of physical, biotic, anthropic and mixt components.<br/><br/>The investigation offers the singularity to organize the landscape units in three taxonomic ranks, valuables at 1:10 000, 1:20 000 and 1:25 000, respectively. The treatment of each one of these ranks has been differentiated. Rank I refers to a characterization by the predominance of elements and energies; rank II to the predominance of elements and energies and to location aspects; and rank III to geographical and territorial aspects, always from a system approach point of view. <br/><br/>Finally, after the descriptive and interpretative chapters, a landscape evaluation is included, adopting an aggregation weighed without negative values. <br/><br/>The research finishes with some conclusions that consider the obtained results, and include a double valuation of results, firstly according to GTP method, and secondly according to the number and degree of interrelations, proposed from system approach. </i>
eng
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
cat
dc.publisher
Universitat de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Muntanyes de L'Ordal
dc.subject
Geografia de Catalunya
dc.subject
Sistemes d'informació geogràfica
dc.subject
Gestió ambiental
dc.subject
Paisatge
dc.subject.other
Ciències Humanes i Socials
dc.title
Muntanyes de L'Ordal. Estudi de paisatge, Les
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
91
cat
dc.contributor.director
Gómez Ortiz, Antonio
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
cat
dc.identifier.dl
B.33280-2009


Documents

00.DSG_PREVI.pdf

131.5Kb PDF

01.DSG_CAP_1.pdf

81.80Kb PDF

02.DSG_CAP_2.pdf

2.509Mb PDF

03.DSG_CAP_3.pdf

535.6Kb PDF

04.DSG_CAP_4.pdf

355.9Kb PDF

05.DSG_CAP_5.pdf

12.08Mb PDF

06.DSG_CAP_6.pdf

6.150Mb PDF

07.DSG_CAP_7.pdf

4.183Mb PDF

08.DSG_CAP_8.pdf

12.63Mb PDF

09.DSG_CAP_9.pdf

10.94Mb PDF

10.DSG_CAP_10.pdf

796.2Kb PDF

11.DSG_CAP_11.pdf

13.99Mb PDF

12.DSG_CAP_12.pdf

243.6Kb PDF

13.DSG_CAP_13_CONCLUSIONS.pdf

476.8Kb PDF

14.DSG_CAP_14_BIBLIOGRAFIA.pdf

138.3Kb PDF

15.DSG_ANNEXES.pdf

611.2Kb PDF

This item appears in the following Collection(s)